Banner 980x90

Tornī apskatāma Lolitas Zikmanes jubilejas izstāde "Gleznas"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 1.septembra līdz 2.novembrim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī skatāma Lolitas Zikmanes izstāde "Gleznas". Ar izstādi māksliniece atzīmē nozīmīgu dzīves un darba jubileju. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci 2.septembrī, plkst.16.00.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, pasaules pilnība un skaistums– tā varētu formulēt Lolitas Zikmanes daiļrades centrālo tēmu. To māksliniece risina, attēlojot pavisam vienkāršas lietas un notikumus, ko mēs sastopam ik dienas sev apkārt: pavasara iestāšanos parkā, koku iekrāsošanos rudenīgā ainavā, Jelgavas ūdenstorni, nosūbējušu šķūņa zelmini, vēja trauksmaino kustību kokos un meldrājā, lietus mākoņu sabriešanu padebešos, putnu ceļus debesīs un tepat uz zemes. Viņa lielu vērību velta detaļām, tās rūpīgi izstrādājot. Detaļās atklājas pasaules uzbūves pamati, kurās nolasāma mirkļa mūžība. Acumirklis stāsta par mūsu dzīvi ne vien kā par ātri skrejošu un zūdošu, bet arī par to, kas brīsniņā ir paliekošs, ilglaicīgs, nozīmīgs. Lolitas Zikmanes gleznās reālās formās atklājas cilvēka un dabas vienība, tādā veidā piešķirot izvēlētiem tēliem un detaļām gan asociatīvu, gan simbolisku zemtekstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)