Banner 980x90

Pasta salā Jelgavā būs skatāma dižizrāde "Skroderdienas Silmačos"

Ilustratīvs foto/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ilustratīvs foto/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Trešdienas, 22.jūnija, vakarā plkst.20 Jelgavas Pasta salas estrādē, apvienojot izcilu aktieru ansambli no Dailes, Nacionālā, Liepājas un Valmieras teātra, tiks izrādītas "Skroderdienas Silmačos", aģentūra LETA iepriekš uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Latviešu orģināllugas iestudējums skatītājus lutinās ar izcilu aktieru ansambli: Ģirts Ķesteris, Zigurds Neimanis, Ieva Puķe, Dārta Daneviča, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Edgars Pujāts, Inese Ramute un Kārlis Neimanis.

Lomās iejutīsies arī dziedātāji Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova. Iestudējumu kuplinās arī vietējie deju un koru kolektīvi.

"Rūdolfa Blaumaņa lugas pirmsākumi nebūt nebija tik spoži - tā pirmoreiz uzvesta 1902.gadā Latviešu biedrības namā, un kritiķi tai veltīja skarbus vārdus, sagādājot autoram ne vienu vien vilšanās pilnu brīdi. Tomēr īpašais Jāņu svētku gars, attiecību smalkumi un latviskā dzīvesziņa bijuši aktuāli cauri laikiem, iekarojuši skatītāju sirdis, un nu to varam saukt jau par tradīciju, kas liek mums dziedāt, pārdzīvot un smieties līdz asarām Jāņu ielīgošanas laikā," atzīst izrādes veidotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)