Banner 980x90

Muzeju naktī LLU aicina atvērt durvis ar septiņām atslēgām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdienas, 21.maija, vakarā Latvijā jau tradicionāli norisināsies Muzeju nakts pasākumi, kuru laikā durvis ar septiņām atslēgām uz septiņām pasaulēm no plkst.19.00 aicinās atvērt Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) saime Jelgavas pilī, aģentūru LETA informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

Jelgavas pilī Muzeju naktī no plkst.19.00 ikviens interesents varēs atvērt septiņas maģiskas durvis uz sevis izzināšanu, pagātni, bērnību, karjeru, deju, ainavu un mākslu.

Jelgavas pils savas pastāvēšanas ilgajā vēsturē piedzīvojusi dažādus laikus un notikumus, un to apdzīvojuši tikpat dažādi cilvēki. Nozīmīgās Jelgavas pils pagātnes durvis šoreiz tiks vērtas vaļā Kurzemes un Zemgales hercogistes laikā, kad pils bija visas hercogistes galvaspilsēta. Kopā ar Kurzemes-Zemgales princesi Doroteju Muzeju naktī būs iespēja nodoties aristokrātiskām nodarbēm, bet viņas kalpotājas ļaus ielūkoties vienkāršo darba ļaužu dzīvē tajā laikā.

Savukārt durvis uz karjeru visa vakara garumā ļaus ielūkoties Jelgavas pils tagadnē, kad tajā saimnieko LLU studenti un tiek radīti jauni atklājumi zinātnē. Pils Sudraba zālē būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kuras nodarbina topošo informācijas tehnoloģiju, kokapstrādes, ekonomikas, lauksaimniecības, veterinārmedicīnas, pārtikas tehnologu un citu speciālistu prātus. Turklāt tie, kas vēl nav izvēlējušies nākotnes profesiju, ar virtuālas spēles palīdzību varēs noteikt savu piemērotību kādai no profesijām.

Durvis uz sevis izzināšanu tiks vērtas plkst.19 LLU Fundamentālajā bibliotēkā, kurā Viestura Rudzīša vadībā notiks lekcija par Aspazijas dzimtas koku un tā izpētes ceļu. Lekcija ir viena no zināšanu festivāla "Helsus" piedāvātajām aktivitātēm.

Durvis uz deju LLU aulā tiks vērtas vaļā plkst.20 kopā ar LLU deju kolektīvu "Skalbe" un viņu draugiem pavasara sadancī "Man liekas, ka lidot protu...".

Mazākie Muzeju nakts apmeklētāji 288.auditorijā varēs vērt vaļā bērnības durvis un piedalīties radošās aktivitātēs ar koka spēlēm. Turpretim lielākie varēs baudīt LLU topošo ainavas arhitektu darba rezultātus un aplūkot izstādi vītņu kāpnēs.

Lai iemūžinātu Muzeju nakts mirkļus un Jelgavas pils viesus, pils pagalmā līdz plkst.22 būs izvietots foto stūrītis. Taču fotogrāfijas mākslas patiesās dzīles ikviens varēs iepazīt fotoizstādē "Mēs Jelgavā un pasaulē" aulas foajē.

Visos Muzeju nakts pasākumos ieeja ir bez maksas.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)