Banner 980x90

LLU nemaina savu lēmumu attiecībā uz pils rekonstrukcijas veicēju 6,87 miljonu eiro iepirkumā

Foto no Facebook.com/ Latvijas Lauksaimniecības universitāte
Foto no Facebook.com/ Latvijas Lauksaimniecības universitāte
Izvērtējot būvnieku pieteikumus atkārtoti, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) kā energoefektivitātes paaugstināšanas un fasādes renovācijas veicēju izvēlējās jau iepriekš par uzvarētāju atzīto personu apvienību "PST un AKS", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kā ziņots, iepirkumu augstskola izsludināja gada sākumā, pavasarī par uzvarētāju nosakot personu apvienību "PST un AKS" ar 4 957 587 eiro piedāvājumu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Kopumā iepirkumā startēja seši pretendenti, bet divi par LLU lēmumu iesnieguši sūdzības.

Izvērtējot uzņēmumu sūdzības, IUB komisija 5.jūlijā aizliegusi augstskolai slēgt līgumu ar izvēlēto pretendentu un likusi vēlreiz izskatīt pretendentu piedāvājumus.

LLU projekta vadītāja Iluta Černija aģentūru LETA informēja, ka LLU bija uzdots novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot piedāvājumus, ko augstskola esot izdarījusi.

"Bažas par apstrīdēšanu pastāv vienmēr, to mēs nevaram novērst. LLU novērsa visas iebildes, kas bija saistītas ar pirmo izvērtēšanas procesu, veica izvērtēšanu otrreiz, un izrādījās, ka konkursa rezultātu tas nav ietekmējis," Černija pauda, atbildot uz jautājumu, vai nav bažu, ka konkursa rezultāti tiks pārsūdzēti atkāroti.

LETA jau vēstīja, ka uzņēmumu iebildumi aizkavējuši 6,87 miljonus eiro vērto Jelgavas pils energoefektivitātes paaugstināšanu un fasādes renovāciju.

Lai arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir apstiprinājusi LLU projekta iesniegumu "Jelgavas pils energoefektivitātes nodrošināšana", tā īstenošanu kavē divu komersantu sūdzība Iepirkumu uzraudzības birojam par LLU izsludinātā iepirkuma rezultātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)