Banner 980x90

Līvbērzes pagasta jauktais vokālais ansamblis "Sekvence" atzīmēs 20 gadu jubileju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 13.februārī, plkst.17 ar koncertu Līvbērzes kultūras namā 20 gadu jubileju atzīmēs Līvbērzes pagasta jauktais vokālais ansamblis "Sekvence", aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Viņa skaidroja, ka koncerta programmā skanēs ļoti plašs dziesmu repertuārs, kas būs saistīts ar tēmu "Dzīvē viss notiek pa īstam, sapņi piepildās". Ansambļa vadītāja Agita Damlica-Ķere iecerējusi, ka koncertā tikšot "izskriets" cauri visai divdesmitgadei. Ir sagatavota plaša programma, kas ved cauri visai ansambļa pastāvēšanai, sākot ar ansambļa pirmo programmu līdz pat pēdējiem numuriem, kas tapuši pērn.

"Mēs apzināti izvēlējāmies koncertprogrammas nosaukumu "Dzīvē viss notiek pa īstam, sapņi piepildās", jo šie vārdi mūs spilgti raksturo. Proti, ja kādreiz mēs vien cerējām, ka būsim vokālais ansamblis, kas varēs startēt īstās skatēs, tad tagad esam izauguši jau līdz pat jauktajam vokālajam ansamblim. Sapņi, par ko kādreiz domājām, ir realizējušies", pauda Damlica-Ķere.

Ansamblis no citiem Jelgavas novada vokālajiem kolektīviem atšķiras ar to, ka ne tikai dzied, bet arī spēlē teātri - iestudē savas muzikālās izrādes. Arī jubilejas koncertā tiks izspēlēti un izdziedāti fragmenti no trim skatītāju atzinību guvušajām izrādēm, skaidroja Kreicberga-Kapša.

Būs iespēja baudīt priekšnesumus no "Sekvences" un Ingunas Lipskas kopīgi veidotās izrādes "Un viņš atjāja baltajā zirgā", no dzejas uzveduma "Vai tikai tāpēc esmu dzīvojusi?" ar Guntas Micānes vārdiem un Damlicas-Ķeres mūziku, kā arī no pēdējā uzveduma ar jestrām dziesmām "Jūra līdz ceļiem".

Vokālais ansamblis "Sekvence"' sākotnēji kā sieviešu ansamblis sāka darboties 1995.gada rudenī. 15 gadus tas vienoja tikai dāmas, bet nu jau aizritējuši pieci gadi, kopš ansamblis piepulcinājis arī trīs vīrus tenorus.

"Šie kungi visu laiku mums bijuši blakus, mums atlika vien viņus izaicināt uz dziedāšanu. Viņi mūsu kolektīvā ienāca ar koncertprogrammu "Sadziedāšanās kāpostos". Visi trīs godam izturēja, tādēļ kļuvām par jaukto vokālo ansambli", skaidroja Damlica-Ķere.

Kolektīvs 20 gadu laikā esot ieguvis ļoti daudz draugu. Lai koncerta programma būtu krāsaināka un daudzveidīgāka, tad daļa draugu ir uzaicināti priekšnesumos pievienoties. Ciemiņi būs ieradušies gan no apkārtējiem pagastiem, gan arī no attālākiem Latvijas novadiem - Puzes, Jaunpils un Rīgas.

Koncertu vadīs ansambļa draudzenes, ar kurām kopā arī iestudēts savulaik kāds priekšnesums, - dziedošās māsas Legzdiņas, informēja pašvaldības pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)