Banner 980x90

Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks kamermūzikas koncerts

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Svētdien, 10.jūlijā, plkst.16.00 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks kamermūzikas koncerts, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja Jelgavas novada pašvaldībā.

Koncertā būs iespēja dzirdēt divu jelgavnieču - obojistes Anastasijas Hotuļovas un pianistes Zanes Rubesas saspēli. Šīm mūziķēm pievienosies spāņu klarnetiste Rosa Vidal Romero. Šādā sastāvā trio uzstāsies pirmoreiz, lai gan mūziķes kopā ir sadarbojušās citos kameransambļos. 

Programmā galvenokārt skanēs franču un ungāru kamermūzika, tai skaitā K.Sen-Sansa, B.Kovāča, E.Destenē, M.Mesažē un A.Dorati kompozīcijas, ko papildinās R.Šūmaņa, K.Nīlsena un S.Prokofjeva mūzika. Ar šo pašu programmu trio dosies arī uz Rosas dzimto pilsētu Logronjo.

Anastasija tikko ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur turpinās studijas maģistrantūrā. Šobrīd ir Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķe, bet ir uzstājusies arī kā Kremerata Baltica, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra, Sinfonietta Rīga u.c. orķestru dalībniece. 2014./2015.mācību gadā papildināja savas zināšanas Karlsrūes Mūzikas akadēmijā.

Rosa līdzās studijām Salamankas konservatorijā, kur šogad iegūts bakalaura grāds, kopš 2014.gada septembra studēja J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Erasmus+ programmā. Šajā laikā paguvusi uzstāties pūtēju orķestra Rīga un kamerorķestra Sinfonia Concertante sastāvā.

Savukārt Zane šobrīd studē J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā un aktīvi darbojas kā koncertmeistare E.Dārziņa Mūzikas vidusskolā, JVLMA un Ozolnieku Mūzikas skolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)