Banner 980x90

Jelgavas tūrisma informācijas centrā šovasar par 32% palielinājies ārvalstu tūristu skaits

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
Jelgavas tūrisma informācijas centrā šā gada jūnijā, jūlijā un augustā par 32% palielinājies ārvalstu tūristu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējā gada vasaru, aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Strazdiņa.

Viņa piebilda, ka visbiežāk Jelgavu šovasar apmeklēja tūristi no Lietuvas, kuri veido pusi no ārvalstu tūristiem un kuru skaits katru gadu pieaug. Tāpat Jelgavu aktīvi ir apmeklējuši arī tūristi no Igaunijas (10% no kopējā ārvalstu tūrista skaita), Krievijas (9%) un Vācijas (7%). Arī Jelgavas apmeklētākajā tūrisma objektā - Sv.Trīsvienības baznīcas tornī - vasaras mēnešos kopējais apmeklētāju skaits palielinājies par 2%, bet ievērojami - par 46% - audzis ārvalstu apmeklētāju skaits.

Pēc Strazdiņas teiktā, 2016.gada jūnijā, jūlijā un augustā Jelgavas tūrisma informācijas centrā tika saņemti kopumā 6274 tūrisma informācijas pieprasījumi, kas ir par 15% vairāk nekā 2015.gada vasaras mēnešos. Tāpēc, neraugoties uz to, ka pērn Jelgava svinēja 750 gadu jubileju, kas veicināja lielu tūristu interesi, arī šogad vietējie un ārvalstu tūristi savos ceļojumu plānos iekļāvuši pilsētas apmeklējumu.

Viņa pastāstīja, ka Jelgavas reģionālais tūrisma centrs visa gada garumā veic arī individuālo tūristu aptauju, kurā izlases kārtībā aptaujā centra apmeklētājus par to ierašanās mērķi un gūtajiem iespaidiem. Aptaujā tūristi kā galvenos Jelgavas apmeklējuma iemeslus minēja pilsētas ērto sasniedzamību ar vilcienu, braucot no Rīgas. Tūristus galvenokārt interesē pilsētas ievērojamāko vietu apskate - Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, Jelgavas pils, Ģ.Eliasa Vēstures un mākslas muzejs, Pasta sala ar Smilšu skulptūru parku, savvaļas zirgi Pils salā un izbraukumi ar kuģīšiem pa Driksu un Lielupi.

Strazdiņa arī pastāstīja, ka Lietuvas tūristi Jelgavā galvenokārt ierodas uz lielajiem pasākumiem, kas šovasar bija Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls un Piena, maizes un medus svētki. Tāpat tūristi labprāt vēlējās apskatīt arī Smilšu skulptūru parku. Pilsētas viesi atzinīgi ir izteikušies par Jelgavas zaļo vidi, panorāmu no Sv.Trīsvienības baznīcas torņa skatu laukuma, kā arī vietējiem ēdieniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)