Banner 980x90

Jelgavas skolās īsteno šaha apmācības projektu

Jelgava, 16.okt., LETA. Divās Jelgavas skolās - 2. un 4.sākumskolā - šajā mācību gadā tiek īstenots projekts, kura laikā pirmklasnieki un otrklasnieki apgūst šaha spēli, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Iecere par šaha nodarbībām Jelgavā bērniem no agra vecuma Izglītības pārvaldei rādās pēc pērnā gada pirmās Latvijas Skolu šaha olimpiādes, kuras atklāšanas posms notika Jelgavā. Šogad ar pašvaldības un Eiropas Sociālā fonda projekta "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" atbalstu rasta iespēja to īstenot, piedāvājot šahu apgūt šo abu skolu pirmklasniekiem un 4.sākumskolā arī 2.klašu skolēniem.

2.pamatskolā pulciņu apmeklē 53 1.klašu skolēni, bet 4.sākumskolā - 175 pirmklasnieki un otrklasnieki. Nodarbības bērniem notiek divas reizes nedēļā pa 40 minūtēm. Šobrīd skolēni vēl tikai iepazīst spēles figūras, bet mācību gada noslēgumā plānots aizvadīt pirmo skolas turnīru.

Skolēniem šis pulciņš notiek bez maksas. Šaha galdiņi un pārējais aprīkojums skolām iegādāts par Jelgavas pašvaldības līdzekļiem, bet nauda pedagoga atalgojumam rasta no Eiropas Sociālā fonda.

Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Tija Aleksandrova informēja, ka šis ir izmēģinājuma gads, lai saprastu, vai bērniem patīk un kādi ir ieguvumi, taču ir iecere nākamajā mācību gadā jau vairākās pilsētas skolās piedāvāt skolēniem apgūt šahu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)