Banner 980x90

Policija Jelgavā atklājusi nelegālo cigarešu ražotni

Rīga, 18.marts, LETA. Valsts policija (VP) pērn novembra beigās Jelgavā atklāja moderni aprīkotu nelegālo cigarešu ražotni, kas bijusi sākusi darboties nesen, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Nozieguma vietā policisti atsavināja vairāk nekā vienu miljonu cigarešu, teju divas tonnas tabakas, kā arī cigarešu paciņu un bloku sagataves, cigarešu ražošanai un pakošanai paredzētās iekārtas. Saistībā ar notikušo aizturētas astoņas personas.

Lūkina skaidroja, ka pagājušā gada novembrī VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas bija nonākušas uz pēdām iespējamai nelegālo cigarešu ražošanai Jelgavā. Policisti izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka cigarešu ražotne, kas ierīkota kādā ēkā, tikai nesen sākusi darboties.

29.novembrī kratīšanu laikā speciāli aprīkotā ražotnē likumsargi konstatēja nelegālo cigarešu ražošanu lielos apjomos. Kopumā tur tika atrasts un atsavināts aptuveni 1 150 000 nelegālo cigarešu bez nosaukuma, 1,9 tonnas tabakas, cigarešu izgatavošanai paredzētie papīri un filtri, kādas pazīstamas cigarešu markas paciņas un bloki, tāpat tur atradās arī modernas cigarešu izgatavošanas un pakošanas iekārtas.

Policisti noskaidrojuši, ka cigaretes bija paredzētas tirgošanai ne tikai bez paciņām un nosaukuma, bet arī veikti sagatavošanās pasākumi, lai saražotās cigaretes iepakotu kādas atpazīstamas markas paciņās un blokos.

Par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu tika aizturēti astoņi vīrieši vecumā no 27 līdz 60 gadiem, no kuriem trīs nav Latvijas valsts piederīgie.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā un to izdarījusi organizēta grupa uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)