Banner 980x90

Jelgavas novadā darbu sāks cūku pupu kraukšķu ražotājs

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Jelgavas novada domes deputāti lēmuši izīrēt 44 kvadrātmetru telpas pašvaldības nekustamajā īpašumā "Jaunlīdumi" Jaunsvirlaukas pagastā sociālajai uzņēmējdarbībai, lai uzņēmēja Kristīne Ozoliņa tajās ražotu cūku pupu kraukšķus, aģentūra LETA uzzināja domē.

Jaunā uzņēmēja, kas līdz šim kā pārtikas tehnoloģijas pētniece līdzdarbojās Latvijas Lauksaimniecības universitātes paspārnē, plāno izveidot uz sociālās uzņēmējdarbības principiem balstītu nelielu ražotni. Uzņēmuma produkcija jau pakāpeniski top un ir iegādājama pēc pasūtījuma vai mājražotāju tirdziņos.

Ņemot vērā, ka uzņēmējdarbības ražošanas pamatā ir rūpīgs roku darbs - gan cūku pupu šķirošanā, lobīšanā, vēlāk arī fasēšanā -, darbā plānots iesaistīt tieši sociāli mazaizsargātas mērķgrupas pārstāvjus, piemēram, cilvēkus ar īpašām vajadzībām vai pirmspensijas vecuma cilvēkus, skaidro novada pašvaldībā. Savukārt izejvielas uzņēmēja gatavojas iepirkt no vietējiem novada audzētājiem.

Plānots, ka ar pašvaldības atbalstu uzņēmums sniegs pieteikumu arī projektu konkursā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmā. Šī programma sniedz atbalstu jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai, to realizēšanai tirgū un kvalitatīva darba apstākļu radīšanai, ražošanas procesā nodrošinot darbvietas sociālai atstumtības riskam pakļautai cilvēku grupai.

Pašlaik saimnieciskās darbības veicēja tirgum jau radījusi vairākus cūku pupu kraukšķu veidus - sālītus, ar ķiploku garšu, kā arī bez piedevām un ar olīveļļu.

Novada domes sēdes protokols liecina, ka pašvaldība uzņēmējai telpas iznomās par 1,11 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)