Banner 980x90

Notiks Jelgavas domnieka Tomašūna rīkotā diskusija par Jelgavas jaunā tilta nepieciešamību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 24.novembrī plkst.17.30 partijas "Vienotība" Jelgavas atvērtajā birojā, Lielajā ielā 13, notiks diskusija par Jelgavas jaunā tilta nepieciešamību, kurā piedalīsies arī Jelgavas pilsētas domes deputāts, pedagogs un vēsturnieks Andris Tomašūns (V), aģentūra LETA uzzināja birojā.

Diskusijā paredzēts pārrunāt pašvaldības iecerētā Jelgavas jaunā tilta jeb tā dēvētā Ziemeļu tilta nepieciešamību un tā ietekmi uz vidi. Interesentus organizatori lūdza pieteikties iepriekš partijas "Vienotība" Jelgavas atvērtajā birojā.

Jelgava24.lv jau vēstīja, ka 1.decembrī plkst.17.00 Jelgavas pilsētas pašvaldības ēkā, Lielajā ielā 11, konferenču zālē, notiks sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksme iecerei par transporta pārvada - tā dēvētā Ziemeļu tilta - izbūvi pār Lielupi un Driksas upi, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Sanāksme ir saistīta ar Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) procedūras piemērošanu.

Pašvaldības iecerētās transporta pārvada izbūves mērķis ir atrisināt vairākas Jelgavas pilsētas satiksmes organizācijas problēmas un radīt priekšnosacījumus uzņēmējdarbības tālākai attīstībai, tostarp tiktu īstenota transporta tīkla infrastruktūras izveide industriālo teritoriju attīstībai pilsētas ziemeļrietumu daļā, lidlaukam pieguļošajās teritorijās, pilsētas apvedceļa loku noslēgšana, savienojot Dobeles šoseju ar Kalnciema ceļu, tranzīta plūsmu novirzīšana no pilsētas centra uz mazāk apdzīvotiem rajoniem, tādējādi samazinot sastrēgumus, trokšņu līmeņa pārsniegumus pilsētas centrā un radot priekšnoteikumus ceļu satiksmes negadījumu samazināšanai, kā arī tās būtu veloceliņu tīkla tālākas attīstības iespējas.

Tāpat Jelgava24.lv vēstīja, ka oktobrī VPVB ir pieņēmis lēmumu par IVN procedūras piemērošanu transporta pārvada - tā dēvētā Ziemeļu tilta - izbūvei pār Lielupi un Driksas upi Jelgavas pilsētas teritorijā, nodrošinot sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmi.

Paredzētās darbības ierosinātājs ir Jelgavas pilsētas pašvaldība, un tilta būvniecība paredzēta pār Lielupi un Driksas upi. Tilts paredzēts autotransporta satiksmei, pa to būs atļauta arī gājēju pārvietošanās, kā arī velosipēdu kustība.

Plānotā tilta trases sākums ir Lapskalna un Atmodas ielas krustojums, bet trases beigas - Kalnciema ceļa (P99) un Loka maģistrāles krustojums. Paredzamais būvdarbu ilgums - divi gadi.

Tilta pār Lielupi un Driksas upi un pieeju izbūves kopgarums ir 1376 metri. Daļu no tilta posma - aptuveni 730 metru garumā - plānots īstenot dabas liegumā "Lielupes palienes pļavas", kas ietverts Eiropas īpaši aizsargājamo teritoriju tīklā "NATURA 2000". Kopumā tilta būvniecībai ir izstrādāti četri skiču varianti.

Paredzētā darbība plānota, šķērsojot vai skarot divpadsmit nekustamo īpašumu teritorijas, kas atrodas Jelgavas pilsētas teritorijā, starp kurām ir nekustamie īpašumi Uzvaras ielā 69, Loka maģistrālē 51, īpašums "Lielupes tauvas josla", īpašums Strautu ceļā 1, īpašumi "Driksa" un "Lielupe", nekustamie īpašumi Uzvaras ielā, Lapskalna ielā, tostarp Lapskalna ielā 22, kā arī īpašumi Pils salā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)