Banner 980x90

Veselības nedēļā Jelgavas novadā notiks velobraucieni un veselības pārbaudes

Jelgavas novadā no 23.maija līdz 29.maijam notiks veselības nedēļa, kuras laikā iedzīvotāji aicināti piedalīties gan velobraucienos, gan dažādās stafetēs, gan veselīga ēdiena pagatavošanā, kā arī veikt veselības pārbaudes, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldībā.

Tādējādi pašvaldība ir atsaukusies Latvijas Tautas sporta asociācijas aicinājumam iesaistīties "Latvijas Veselības nedēļā 2016" jeb "Move Week".

Nedēļas laikā Jelgavas novada pagastos un skolās notiks dažādas sportiskas aktivitātes, bet 29.maijā plānots pasākums "Ķeram veselību" Līvbērzes pagastā.

Aicinot sievietes rūpēties par savu veselību, 27.maijā Vilcē un Līvbērzē sadarbībā ar SIA "Veselības centru 4" rasta iespēja veikt mamogrāfijas izmeklējumu. Skrīninga mamogrāfija sievietēm ar uzaicinājuma vēstuli ir bezmaksas, sievietēm bez uzaicinājuma vēstules, bet ar ģimenes ārsta nosūtījumu - 2,85 eiro. Sievietes aicinātas iepriekš pieteikties izmeklējumam pa tālruni 67142840 vai 27866655.

Glūdā aktivitāšu centrā "Zemgale" 27.maijā plkst.15 notiks Veselības nedēļai veltītā tematiskā pēcpusdiena "Mācāmies pagatavot veselības kokteiļus", bet Līvbērzē aktivitāšu centrā "Vārpa" 23.maijā plkst.18 - veselības nedēļai veltīts velobrauciens.

Aktivitāšu centrā "Ārstu māja" Tīreļos Valgundes pagastā 28.maijā plkst.12 notiks velobrauciens uz "Mangaļiem", kurā aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem. Savukārt aktivitāšu centrā "Kalnciems" Kalnciema pagastā 24.maijā plkst.18 - izglītojošs pasākums par veselību "Fiziskās aktivitātes".

Latvijas veselības nedēļa tiek organizēta, lai sniegtu informāciju un veidotu izpratni, ka fiziskās aktivitātes ir neatņemama veselīga dzīves veida sastāvdaļa un viens no labākajiem un lētākajiem slimību profilakses veidiem. Ar šīs kampaņas palīdzību organizatori vēlas piedāvāt fizisko aktivitāšu dažādību un sniegt iespēju piedalīties aktivitātēs, lai tās kļūtu par ikdienas dzīves sastāvdaļu, kā arī motivēt iedzīvotājus kopā ar ģimeni un draugiem pavadīt laiku, aktīvi atpūšoties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)