Banner 980x90

Uzzini vairāk par krāsainajām kontaktlēcām

Par kontaktlēcām un to, kāpēc tās nēsā, būs dzirdējuši gandrīz visi, bet daudz mazāk cilvēku zina, ka pieejamas arī krāsainās kontaktlēcas. Ja arī ir par tām dzirdējuši, tad īpaši sīkāk arī nav iedziļinājušies to specifikā. Tāpēc esam apkopojuši informāciju par to, kas īsti ir krāsainās kontaktlēcas un kādam nolūkam tās parasti izmanto. 

Krāsainās kontaktlēcas – acu veselībai nekaitīgas
Jāsāk ar to, ka krāsaino kontaktlēcu sastāvs un uzbūve ir ļoti līdzīga parastajām kontaktlēcām, galvenā atšķirība ir tā, ka lēcas iekšējos slāņos ir iestrādāta krāsa, kas arī rada šo vizuālo efektu, ka acu zīlītes iegūst citu formu un krāsu vai kļūst spilgtākas un izteiksmīgākas. Krāsainās lēcas ir acu veselībai tikpat drošas kā parastās kontaktlēcas, ja tās tiek lietotas saskaņā ar acu ārsta un lēcu ražotāja norādēm, kā arī tiek ievēroti visi higiēnas un drošības nosacījumi.

Krāsainās kontaktlēcas ar un bez optiskās korekcijas
Krāsainās lēcas ir piemērotas nēsāšanai gan tiem, kuriem nepieciešama redzes korekcija, gan tad, ja redze ir laba, bet ir vēlme tikai koriģēt savu acu krāsu. Pērkot krāsainās lēcas ar optisko korekciju, jāievēro tie paši parametri, kas parasto lēcu receptē. 

Ja līdz šim tikušas izmantotas brilles, bet gribat redzes korekcijai izmantot arī krāsainās kontaktlēcas, tad jādodas pie sava acu ārsta, lai saņemtu recepti ar precīziem parametriem tieši jūsu redzes vajadzībām.

Kur var iegādāties krāsainās kontaktlēcas
Krāsainās kontaktlēcas var iegādāties turpat, kur brilles un parastās kontaktlēcas – optikas preču salonos un interneta veikalos. Jāizvēlas uzticami pārdevēji, kuri piedāvā zināmu ražotāju preces un ievēro visus kvalitātes un lēcu uzglabāšanas standartus. Kontaktlēcas ir medicīnas prece, tāpēc nav droši tās pirkt pie apšaubāmiem tirgotājiem. 

Viens no uzticamiem un labu reputāciju iemantojušiem kontaktlēcu veikaliem internetā ir Lensor.eu, kur ir ļoti plašs klāsts gan ar parastajām, gan krāsainajām kontaktlēcām, kā arī dažādiem kontaktlēcu lietošanai nepieciešamiem piederumiem. 

Pasūti krāsainās kontaktlēcas interneta veikalā Lensor.eu!

Kāpēc un kādās situācijās nēsā krāsainās kontaktlēcas
Izvēle nēsāt vai nenēsāt krāsainās kontaktlēcas, ir katra paša ziņā. Tas ir gaumes un stila jautājums, jo krāsainās kontaktlēcas pašas par sevi nekādā veidā neietekmē redzi, to dara lēcu optiskā funkcija. Krāsainās lēcas funkcija ir tikai dekoratīva. Tomēr tā daudzās situācijās arī var būt nozīmīga. 

Kādas ir biežākās situācijas un iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas krāsainās kontaktlēcas:
• karnevāli un ballītes, kur jāatveido kāds neparasts tēls;
• vizuālā tēla maiņa, pieskaņojot tam arī acu krāsu;
• vēlme izcelt un paspilgtināt esošo acu krāsu.

Kas jāņem vērā, ja grib nēsāt krāsainās lēcas
Lai droši nēsātu krāsainās kontaktlēcas, ir jāņem vērā dažas būtiskas lietas, kas attiecas gan uz tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija, gan tiem, kuriem redzes korekcija nav nepieciešama. 
• Pirms krāsaino lēcu lietošanas noteikti jāapmeklē acu ārsts, lai pārliecinātos, ka acis ir veselas un piemērotas lēcu nēsāšanai. Ārsts arī sniegs padomus par lēcu lietošanu un piemērotāko lēcu izvēli. Īpaši būtiski tas, ja līdz šim kontaktlēcas nav nēsātas.
• Jāievēro visi drošības un higiēnas nosacījumi, kas attiecas uz parasto lēcu lietošanu. 
• Jāatceras, ka acu dabiskā krāsa ietekmē to, kādu efektu sniegs krāsainās lēcas. Piemēram, ja dabiskā acu krāsa ir tumša, iegūtā krāsa var nebūt tik intensīva. Parasti atšķiras arī krāsas intensitāte uz iepakojuma un realitātē. 
• Krāsainās lēcas piemērotas ne tikai vienai dienai vai pasākumam, bet arī ilgstošai lietošanai. Tomēr vienalga vajadzētu regulāri acīm dot atpūtu no kontaktlēcām, kā tas ir ieteicams arī parasto kontaktlēcu lietotājiem.

Lēcu lietošana un kopšana
Uz krāsaino lēcu lietošanu un kopšanu attiecas visi tie paši nosacījumi, kas jāievēro parasto kontaktlēcu lietotājiem, jo tikai tas varēs garantēt, ka lēcu lietošana ir droša un nerada acīm un redzei kaitējumu.
• Higiēna – vienmēr pirms lēcu aiztikšanas, ielikšanas un izņemšanas ir kārtīgi jānomazgā rokas.
• Lēcu savlaicīga nomaiņa – kontaktlēcas drīkst nēsāt tikai tik ilgi, cik ražotājs noteicis. Ja izmantojat vienas dienas, divu nedēļu vai mēneša kontaktlēcas, tās arī īstajā dienā ir jānomaina, laikus ieplānojot jaunu lēcu iegādi.
• Kontaktlēcu kopšana – tai vienmēr jāizmanto tikai speciāls šķīdums, lēcas nedrīkst tīrīt ar ūdeni un jebkādu citu šķidrumu. Lēcas jāuzglabā speciālā konteinerā. 
• Kontaktlēcas nedrīkst nonākt saskarē ar ūdeni – tās nedrīkst nēsāt baseinā, dušā, peldoties, pirtī utt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)