Banner 980x90

Uz nezināmu laiku ieilgst Jelgavas poliklīnikas bijušās vadītājas tiesāšana par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Rīga, 23.apr., LETA. Pašlaik nav zināms, kad tiesa turpinās izskatīt krimināllietu, kurā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzēta bijusī Jelgavas poliklīnikas vadītāja Anna Zīverte, aģentūru LETA informēja Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Lietā norisinās liecinieku pratināšana, un kārtējai sēdei bija jānotiek šomēnes. Taču sēde noņemta no izskatīšanas tiesneša prombūtnes dēļ.

Pašlaik nākamais lietas izskatīšanas datums vēl nav noteikts.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurora Pāvela Sondora nolasītā apsūdzība Zīvertei pamatā balstīta iepriekš Valsts kontroles (VK) konstatētajās nepilnībās, kas atklājās SIA "Jelgavas poliklīnika" revīzijas laikā.

Apsūdzība uzskata, ka līdz ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu ir notikusi pašvaldības kapitālsabiedrības līdzekļu izšķērdēšana lielos apmēros un radītie zaudējumi aprēķināti 21 974 eiro apmērā.

Zīverte atzina, ka apsūdzības saturs viņai ir saprotams, bet viņa savu vainu noliedza.

Zemgales tiesas apgabala prokurors, nododot lietu tiesai, norādīja, ka apsūdzētā persona izdarīja tādus noziegumus, par kuriem bargākais sods atbilstoši likumam var būt brīvības atņemšana līdz 15 gadiem. Prokurors lietā pieteicis nodarītā kaitējuma kompensāciju valsts interesēs 21 973 eiro apmērā.

Iepriekš prokuratūra paziņojumā presei norādīja, ka pēc VK veiktās revīzijas materiāliem "Jelgavas poliklīnikā" par laiku no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim sāktajā kriminālprocesā prokurors pie kriminālatbildības saucis kādu "Jelgavas poliklīnikas" valsts amatpersonu par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, piemērojot drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu.

Pati Zīverte 2015.gada februāra sākumā iesniegusi atlūgumu veselības stāvokļa dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)