Banner 980x90

Tūrisma sezonu Jelgavā un apkārtnē atklās ar ekskursijām un velobraucienu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Sestdien, 14.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā norisināsies Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Ceļojums - piedzīvojums - kustība!". Šogad vasaras tūrisma sezonas atklāšanas laikā tiks akcentēts veselīgs un aktīvs dzīvesveids caur deju, velobraukšanu, aktīvo atpūtu, mājražotāju veselīgo produkciju un aktivitātēm lauku saimniecībās, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Strazdiņa.

Plkst.12.00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā pasākums sāksies ar tautas deju ansambļa "Ritums" un draugu kolektīvu dejām koncertā "Maijas balle". Torņa pagalmā tiks sveikti un sertifikātus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Plkst.14.00 no torņa pagalma varēs doties kādā no divām ekskursijām pa Jelgavu un Jelgavas novadu. Ekskursijas "Pārlielupe toreiz un tagad" laikā tiks apmeklēts Jelgavas dzelzceļa depo, kur apskatāmas unikālas tvaika lokomotīves, senā RAF mikroautobusu kolekcija, bet Langervaldes mežā varēs apskatīt labiekārtoto pastaigu taku un gida pavadībā dzirdēt stāstus par kādreiz tik ļoti populāro jelgavnieku atpūtas vietu. Ekskursijā "Atdzimst vēsture un atplaukst daba Jelgavas novadā" varēs apmeklēt Elejas muižas parku un rekonstruēto vēsturisko tējas namiņu, Lolitas Duges Piparmētru namiņu un nobaudītu aromātisko piparmētru tēju, kā arī apskatīt ziedošos augļkoku dārzus zemnieku saimniecībā "Gaidas". Dalība ekskursijās ir bez maksas, bet tām iepriekš jāpiesakās pa tālruni 63005447 vai e-pastu "tic@tornis.jelgava.lv".

Tāpat plkst.14 no torņa sāksies vēl nebijis pasākums - orientēšanās spēle "#ContactCatching", kuras laikā dalībniekiem būs iespējams iegūt vairāk nekā desmit dažādu jelgavnieku, Jelgavas uzņēmumu un organizāciju kontaktus, vienlaikus ļaujoties aizraujošam piedzīvojumam, iepazīstot Jelgavu - tās vietas, uzņēmumus, organizācijas un cilvēkus. Vairāk informācijas un pieteikšanās orientēšanās spēlei "www.contactcatching.com".

Visas dienas garumā interesenti aicināti iepazīt vasaras sezonas tūrisma piedāvājumu.

Ar savu piedāvājumu iepazīstinās arī ekskluzīvo auto nomas firma "Monta Limo", kas šajā sezonā piedāvās apskatīt pilsētas skaistākās vietas, dodoties izbraukumā ar unikāliem automobiļiem.

Aktīvās atpūtas cienītāji 14.maijā varēs piedalīties "Ozolnieku velotūrē", kas sāksies plkst.11 pie Ozolnieku Sporta centra, velotūres maršruts vedīs cauri Jelgavai gar Svētās Trīsvienības baznīcas torni un noslēgsies ar dažādām aktivitātēm un velo paraugdemonstrējumiem Sporta centra stadionā Ozolniekos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)