Banner 980x90

Svētdien Jelgavā publiskā badmintona nodarbība #BeActive

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Svētdien, 18.septembrī, no plkst.11.00 līdz plkst.13.00, LLU Sporta centrā notiks publiska un bezmaksas badmintona nodarbība #BeActive Eiropas sporta nedēļas ietvaros, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja organizatori.

Nodarbības laikā interesenti varēs gan skatīties, kā badmintonu spēlē jau pieredzējušākie Jelgavas badmintona spēlētāji, gan arī paši piedalīties pilvērtīgā treniņa, bet pēc tam arī paprovēt spēkus badmintona spēlē.

LLU Sporta centrā ir pieci badmintona laukumi, tai skaitā trīs dubultspēļu laukumi un divi vienspēļu laukumi.

LLU Sporta centra rīcībā ir 16 “Yonex” badmintona raketes, ar kurām ikdienā spēlē LLU studenti,. Šīs raketes varēs izmēģināt arī svētdienas publikās badmintona nodarbības laikā. Šīs 16 badmintona raketes, kā arī 4 badmintona tīklus un 4×6 badmintona bumbiņas šī gada 7.septembrī pirmās badmintona nodarbības laikā LLU Sporta centra direktoram Jānim Vītolam pasniedza Jelgavā dzīvojošais Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. Šādus Pasaules badmintona federācijas skolu programmas “Shuttle time” badmintona komplektus Latvijas badmintona federācija šogad izplata Latvijas mācību iestādēs, tādējādi mudinot audzēkņus spēlēt badmintonu.

Publiskajā badmintona nodarbība piedalīsies arī Jelgavā dzīvojošā badmintona spēlētāja Terēze Balode, kura ir viena no Latvijas spēlētājām, kura piedalījās pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International”, kurš notika Jelgavā no 2. līdz 5. jūnijam. Nodarbībā piedalīsies arī vairākkārtējs Latvijas čempions badmintonā jauniešiem Pauls Rozenvalds, kā arī Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

#BeActive publiskās badmintona nodarbībā iesācējiem būs iespēja arī uzspēlēt vienu setu līdz 11 punktiem pret 12 gadus veco jelgavnieku Paulu Rozenvaldu, kurš ir vairākkārtējs Latvijas jaunatnes čempions. Iesācēji katru spēli sāks ar handikapa rezultātu 9:0. Seta uzvarētājiem būs pārsteiguma balvas.

#BeActive publiskās nodarbības laikā iesācējiem būs iespēja piedalīties pilnvērtīgā badmintona treniņā, iemācoties kā pareizi rokā jātur rakete, kā izdarāms badmintona sitiens, kā spert soļus, un citi badmintona spēles pamatelementi.

“Šajā laikā, svētdienas no 11:00 līdz 13:00 mums LLU Sporta centrā notiek iknedēļas badmintona nodarbība, kurā piedalās gan pieredzējuši spēlētāji, gan arī svētdienas spēlētāji, tai skaitā ģimenes ar bērniem. Tā ir badmintona priekšrocība, ka zālē paralēli var spēlēt gan meistari un iesācēji, gan jauni un veci, gan vīriešu un sievietes, katra savā stūrī atrodot sev spēles partnerus,” stāsta Kristians Rozenvalds.

Kā viena LLU Sporta centra badmintona nodarbību priekšrocībām ir blakus esošais peldbaseins. Uz Jelgavu svētdienas sabrauc spēlēt badmintonu arī rīdzinieki un jūrmalnieki, jo LLU Sporta centrā sākumā var izskrieties un kārtīgi nosvīst badmintona laukumos, bet pēc tam 45 minūtes peldēties LLU peldbaseinā.

Ikdienā viena badmintona nodarbība LLU Sporta centā maksā 1,50 eiro, saskaņā ar LLU apstiprināto LLU Sporta centra pakalpojumu cenrādi. Viena peldēšanas nodarbība maksā 5,00 eiro, bet ģimenēm un vairākkārtējiem apmeklējumiem ir visdažādākās atlaides.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)