Banner 980x90

Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā pulcēs 30 tēlniekus no astoņām valstīm

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šogad jau astoņpadsmitais Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā notiks no 5.februāra līdz 7.februārim Pasta salā un tajā piedalīsies 30 tēlnieki no astoņām valstīm, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Jelgavas pilsētas dome un pašvaldības iestāde "Kultūra" jau astoņpadsmito reizi Jelgavā organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kura šā gada tēma ir "Pasaules brīnumi".

Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 30 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Serbijas un Francijas.

Piektdien, 5.februārī, plkst.18.00 notiks svinīga festivāla atklāšanas un mākslinieku apbalvošanas ceremonija "700 pasaules brīnumi". Tajā ar priekšnesumiem piedalīsies deju studija "Benefice", tautas deju ansamblis "Diždancis", bērnu un jauniešu deju kolektīvs "Vēja zirdziņš", koris "Mītava" un citi.

Plkst.19.30 festivālā notiks bundzinieka Gundara Lintiņa jubilejas koncerts "Draugi! Man šodien dzimene", kurā uzstāsies arī Antra Stafecka, "Anmary", Kristaps Krievkalns, Jānis Buķelis, Dainis Skutelis, grupa "Credo", grupa "Tirkizband" un citi, bet plkst.21.00 būs skulptūru "spīdēšana" un uguņošana.

Sestdien, 6.februārī, pasākumi Pasta salā sāksies plkst.10.30, kad notiks Jūrmalas teātra rotaļuzvedums bērniem "Svētku brīnumsargi". Tam sekos radošās grupas "Pasaku nams" muzikālā rotaļu izrāde bērniem "Brīnumu gaidot", ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi.

Plkst.18.00 uzstāsies Laimis Rācenājs un mariači grupa "Sol Y Sombre", pēc tam - Liene Greifāne, kam plkst.21.00 sekos skulptūru "spīdēšana" un uguņošana.

Arī svētdien, 7.februārī, pa dienu būs Jūrmalas teātra rotaļuzvedums bērniem "Svētku brīnumsargi" un radošās grupas "Pasaku nams" muzikālā rotaļu izrāde bērniem "Brīnumu gaidot", kam sekos ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi.

Plkst.18.00 uzstāsies Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība "Promenāde" un solisti "Anmary" un Uģis Roze, bet no plkst.20.00 uzstāsies Ozols, kam plkst.21.00 sekos skulptūru "spīdēšana" un uguņošana.

Visas trīs dienas no plkst.21.30 pasākuma vietā dejas nodrošinās dīdžeji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)