Banner 980x90

Lūdz sākt kriminālvajāšanu par vīrieša slepkavību pērnā gada septembrī Jelgavā

Rīga, 7.febr., LETA. Valsts policija (VP) Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nodevusi kriminālvajāšanai lietu par vīrieša noslepkavošanu 2018.gada septembrī, jo pirmstiesas izmeklēšanā ir nostiprināti pierādījumi pret aizdomās turēto, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Noslepkavoto 1973.gadā dzimušo vīrieti policija atradusi mežā Jelgavas novada Platones pagastā. Vīrietis pirms tam izsludināts meklēšanā kā bezvēsts pazududis.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanas darbības, sākotnēji aizdomās par slepkavību tika aizturēti divi vīrieši. Izmeklēšanas laikā policija nostiprināja pierādījumus pret 1986.gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Izmeklēšanā pierādīts, ka noziedzīgam nodarījumam ir sadzīvisks raksturs, tas pastrādāts alkohola lietošanas laikā aizdomās turētā dzīvesvietā. Lietojot alkoholu, izcēlies konflikts, kura laikā nodarīti miesas bojājumi 1973.gadā dzimušajam vīrietim. Lai slēptu noziegumu, upuris tika pārvietots uz netālu esošo mežu.

Sietniece atgādināja, ka par slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)