Banner 980x90

LLU visvairāk reflektantu šogad vēlas studēt veterinārmedicīnu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) populārākā pilna laika pamatstudiju programma šogad ir veterinārmedicīna, kur saņemti 94 pirmās prioritātes reflektantu pieteikumi, aģentūru LETA informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

LLU pamatstudijām saņemti 820 pirmās prioritātes pieteikumi, bet kopumā LLU studiju programmas reflektantu pieteikumos minētas 3011 reizes. Salīdzinājumā ar 2015.gadu studētgribētāju interese par LLU programmām šogad ir nedaudz pieaugusi - pērn tika saņemti 807 pirmās prioritātes pieteikumi un LLU studiju programmas pieteikumos bija minētas 2868 reizes.

Bez veterinārmedicīnas šogad starp populārākajām studiju programmām LLU ir arī lauksaimniecības studiju programma ar 75 pirmās prioritātes pieteikumiem, ekonomikas programma ar 61 pieteikumu un mežinženieru programma ar 60 pieteikumiem. Datorvadību un datorzinātni kā pirmo prioritāti izvēlējušies 39 reflektanti, un tikpat liela interese ir arī par būvniecības studiju programmu. Savukārt pārtikas produktu tehnoloģijas programmā saņemti 37 pirmās prioritātes pieteikumi.

Savukārt uz augstākā līmeņa studijām saņemti 440 pieteikumi pilna laika un 21 pieteikums nepilna laika studiju vietās, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā gadā. Lielākais pieteikumu skaits iesniegts programmās "Ekonomika" (81), "Projektu vadība" (44), "Uzņēmējdarbības vadība" (42), "Lauksaimniecība" (27) un "Pārtikas zinātne" (27). Atsevišķās maģistra studiju programmās izveidojies konkurss uz valsts finansētajām studiju vietām. Programmās "Meža ekonomika un politika", "Meža darbi un tehnika", "Meža ekoloģija un mežkopība", "Projektu vadība" un "Uzņēmējdarbības vadība" uz vienu budžeta vietu pretendē vairāk nekā divi cilvēki.

Vakar Jelgavas pilī notikušajā Uzņemšanas naktī iespēju pieteikties studijām izmantojuši 127 reflektanti. Uzņemšanas nakts sniedza iespēju studētgribētājiem ārpus darba laika pieteikties studijām LLU pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās, kā arī studijām tajās augstskolās, kas piedalās vienotajā elektroniskās uzņemšanas sistēmā portālā "Latvija.lv". LLU Uzņemšanas naktī bija vienīgā vieta Latvijā, kur pēdējās uzņemšanas stundās jau izveidotajos un apstiprinātajos pieteikumos vēl varēja veikt izmaiņas, vai nu mainot studiju prioritātes, vai arī pievienojot jaunas.

Pēdējā brīža iespēju pieteikties studijām Jelgavas pilī izmantojuši 90 topošie bakalauri un 37 maģistranti.

"Uzņemšanas naktī pamatstudijās jaunus pieteikumus apstiprināja 75 reflektanti, bet apmēram vēl 15 atnāca mainīt prioritātes vai pielikt klāt jaunas programmas. Savukārt maģistra studijām pieteicās 37 reflektanti," pastāstīja LLU Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe. "Pirmajās divās stundās pat veidojās neliela rinda, un strādājām līdz pat pusnaktij, jo plkst.23.50 ievadījām datus pēdējam reflektantam. Interesanti, ka plkst.23.20 bija ieradies pamatstudiju reflektants, kurš pats vēl nebija izveidojis pieteikumu un kurš bija mūsu Atvērto durvju dienu konkursa uzvarētājs, kas viņam deva iespējas ārpus uzņemšanas konkursa iegūt valsts finansētu studiju vietu Vides un būvzinātņu fakultātes studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība"."

Šogad vienotajā elektroniskās uzņemšanas sistēmā portālā "Latvija.lv" reģistrējušies 8194 reflektanti, kuri iesnieguši pieteikumus studijām 11 Latvijas augstskolās. Tādējādi šogad kopumā Latvijā ir par nepilniem 300 studētgribētājiem mazāk nekā pērn.

Konkurss uz pamatstudijām vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 15.jūlijā pēc plkst.17, bet otrās kārtas rezultāti - 19.jūlijā pēc plkst.17. Konkursa rezultāti tiks paziņoti portālā "Latvija.lv", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Rezultāti par konkursu uz augstākā līmeņa studijām būs zināmi no 15.jūlija, zvanot uz attiecīgās fakultātes dekanātu. LLU absolventi tos varēs aplūkot LLU Informatīvajā sistēmā, izmantojot savus pieejas datus.

Provizoriskie uzņemšanas rezultāti liecina, ka dažās LLU studiju programmās vēl būs pieejamas valsts finansētās studiju vietas un maksas vietas, taču par konkrētu vakanto studiju vietu skaitu LLU ziņos pēc 22.jūlija, kad tiks apkopoti rezultāti par studiju līgumus noslēgušajiem reflektantiem.

Interesenti, kas nepaspēja pieteikties studijām, varēs izmantot papildus uzņemšanas iespēju, jo plānots, ka LLU no jūlija beigām turpinās uzņemšanu uz vakantajām studiju vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)