Banner 980x90

LLU sāks īstenot starpdisciplināras maģistra programmas vides inženierzinātnēs

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultāte, pielāgojoties mūsdienu tendencēm un nozares pieprasījumam, sāks īstenot jaunu starpdisciplināru akadēmiskā maģistra programmu inženierzinātnēs "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes", bet sadarbībā ar Meža fakultāti tiks piedāvāta jauna specializācija "Koksnes izmantošana būvniecībā" viengadīgajā profesionālā maģistra programmā "Būvniecība", aģentūru LETA informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

Jaunā maģistra programma "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes" piedāvā iespēju vispārīgi iepazīt visus programmā aptvertos virzienus - vides inženierzinātni, hidrotehniku un ūdenssaimniecību, zemes pārvaldību un ģeodēziju, kā arī padziļināt zināšanas kādā no tiem. Ņemot vērā programmas starpdisciplināro raksturu, iespēja studēt un iegūt inženierzinātņu maģistra grādu ir plaša spektra pamatstudiju absolventiem, kas studējuši vides zinātnes, ūdenssaimniecības, zemes ierīcības, ģeodēzijas un citu inženierzinātņu, kā arī ainavu arhitektūras, lauksaimniecības zinātņu, mežzinātņu vai dabaszinātņu specialitātē.

Savukārt studijas profesionālā maģistra programmā "Būvniecība" ir iespēja pēc būvniecības pamatstudiju beigšanas tikai gada laikā specializēties un iegūt profesionālā maģistra grādu jaunajā specializācijā "Koksnes izmantošana būvniecībā" vai arī citās šīs programmas specializācijās - būvmateriāli un būvkonstrukcijas, būvdarbu organizācija un tehnoloģijas, ēku energoaudits un energoapsaimniekošana, akustika. Specializācija "Koksnes izmantošana būvniecībā" izveidota, apzinoties meža nozares pieprasījumu pēc produkcijas ar augstu pievienoto vērtību.

Uzņemšana šajās un citās LLU īstenotajās programmās notiks no 5. līdz 12.jūlijam. Savukārt studijas jauno studiju programmu studenti sāks jau septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)