Banner 980x90

LLU rektore cer piesaistīt vairāk Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Bulduru Dārzkopības vidusskolas absolventu

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Trešdien, 31.augustā, uzrunājot augstskolas akadēmiskās sēdes dalībniekus, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektore Irina Pilvere pauda cerību, ka ciešāka sadarbība ar Jelgavas Valsts ģimnāziju un Bulduru Dārzkopības vidusskolu ļaus piesaistīt vairāk šo skolu absolventu, aģentūra LETA uzzināja sēdē.

Jau vēstīts, ka ar jauno mācību gadu Jelgavas pilī tiks nodrošinātas telpas Jelgavas Valsts ģimnāzijai, kuras ēka tiks pārbūvēta. Pilvere sēdē aicināja kolēģus izturēties pret skolas audzēkņiem kā pret potenciālajiem LLU studentiem. "Tā ir viena no Jelgavas labākajām skolām. Būsim izpalīdzīgi un koleģiāli, jo tie ir 700 potenciālie studenti," pauda rektore.

Rektore atgādināja arī, ka ar 2017.gada 1.janvāri LLU tiks nodota Bulduru Dārzkopības vidusskola, ar kuru augstskola sadarbojas jau tagad, taču turpmāk sadarbībai, arī zinātniskajā jomā, jābūt stiprākai.

"Mēs nevaram veidot paši savu vidusskolu ar mazu skolēnu skaitu, jo tam trūkst līdzekļu. Tāpēc jāizmanto tās iespējas, kas mums ir," aicināja rektore.

Jau ziņots, ka augusta sākumā valdība piekrita ar 2017.gada 1.janvāri LLU nodot valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru Dārzkopības vidusskola".

Daudzu gadu garumā vidusskolas darbībā ir izveidojušās problēmas, uz kurām savā revīzijas ziņojumā norādīja arī Valsts kontrole. Vidusskolā ir veikts Izglītības un zinātnes ministrijas kā valsts kapitāla daļu turētājas audits, pakalpojumu rentabilitātes izvērtējumu un 2012.-2013.gada finanšu rezultātu analīzi veikuši neatkarīgi eksperti. Ir definēti konkrēti soļi, lai nodrošinātu iespēju vecākajai dārzkopības izglītības iestādei Latvijā turpināt darbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)