Banner 980x90

Jelgavas domes deputāts: Pilsētā nepieciešams vismaz vēl viens pašvaldības bērnudārzs

Jelgava, 16.janv., LETA. Lai risinātu problēmu ar rindām uz vietu bērnudārzā, Jelgavā nepieciešams vismaz vēl viens pašvaldības bērnudārzs, aģentūrai LETA pauda Jelgavas domes deputāts un bijušais domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības jomā Aigars Rublis (V).

Rublis aģentūru LETA informēja, ka pašlaik pirmsskolas izglītību Jelgavā nav iespējams iegūt 239 bērniem, bet prognozes liecina, ka šo bērnu skaits tuvāko deviņu mēnešu laikā varētu palielināties vēl par vairākiem desmitiem.

"Atbildot par izglītības jautājumiem, esmu panācis, ka Jelgavas attīstības programmas 2014.-2020.gadam investīciju plānā ir iekļauta jaunas pašvaldības pirmskolas izglītības iestādes izveide. Šobrīd pašvaldībai jāsper solis, lai īstenotu dokumentā solīto," skaidroja bijušais domes priekšsēdētāja vietnieks.

Patlaban Jelgavā ir 11 pašvaldības bērnudārzi un septiņas privātās pirmsskolas izglītības iestādes, turklāt savus pakalpojumus piedāvā vairāk nekā 90 aukles. Taču uz 1.janvāri pirmsskolas izglītību Jelgavā nesaņēma 229 bērni, bet Izglītības pārvalde prognozē, ka līdz septembrim šis skaitlis varētu palielināties līdz 279. Rublis prognozēja, ka tālākā nākotnē šis skaitlis varētu turpināt kāpt. Deputāts novērojis, ka pirms pāris gadiem privātās pirmskolas izglītības iestādes bija pustukšas, bet pašlaik brīvu vietu nav un daudzviet pat ir izveidojušās rindas. Īpaši sarežģīta situācija ir ar bērniem vecumā no 1,5 gadiem līdz četriem gadiem, tādēļ Jelgavā jāuzbūvē vismaz vēl viens lielais bērnudārzs.

"Pozitīvi, ka veidojas privātie pirmskolas pakalpojumu sniedzēji jeb tā saucamais aukļu dienests. Tas ir kaut kāds atbalsts tām ģimenēm, kuru mazuļi netiek nevienā pirmskolas izglītības iestādē. Taču šajā gadījumā ir nepieciešams mazināt finanšu slogu vecākiem, daļu no tā pārliekot uz pašvaldības budžetu," uzskata Rublis.

Deputāts pašvaldības budžeta projektam virzīs priekšlikumus par jauna pašvaldības bērnudārza būvniecību un pašvaldības dotācijas palielināšanu no 60 līdz 100 eiro tām ģimenēm, kuras izmanto auklīšu pakalpojumus.

"Vai šie mani priekšlikumi tiks atbalstīti, redzēsim tajā brīdī, kad par tiem balsos Jelgavas domes deputāti. Turklāt šī balsojuma rezultāts arī demonstrēs, vai tiek pildīti pilsētas iedzīvotājiem dotie solījumi un pilsētas attīstības dokumentos ierakstītie plāni," klāstīja deputāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)