Banner 980x90

Jelgavā var pieteikties pabalstiem jaunajam mācība gadam

Jelgava, 17.jūl., LETA. Līdz 15.augustam Jelgavas sociālo lietu pārvaldē (JSLP) Jelgavā deklarēto skolēnu vecāki var pieteikties dažādiem pabalstiem, sākoties jaunajam mācību gadam, aģentūru LETA informēja LSLP pārstāve Dace Diržine.

Vecāki var pieteikties pabalstam pirmsskolas izglītības iestādes ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, ēdināšanai vispārējās izglītības iestādēs, skolēnu individuālo mācību piederumu iegādei, pilsētas sabiedriskā transporta braukšanas maksas segšanai 2018./2019.mācību gadam un profesionālās ievirzes izglītības mācību maksas segšanai.

Pabalsti tiek piešķirti bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī daudzbērnu ģimeņu bērniem. Daudzbērnu ģimeņu bērniem minētie pabalsti, izņemot pabalstu individuālo mācību piederumu iegādei, tiek piešķirti bez ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

Jelgavas pašvaldībā visu 5.-6.klašu skolēnu vecākiem ir iespēja pieteikties pabalstam ēdināšanas pakalpojumu segšanai skolēnam 20% apmērā no pakalpojuma cenas izglītības iestādē, bet ne vairāk kā 0,28 eiro dienā.

Aizbildņu ģimenes, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 235 eiro uz vienu ģimenes locekli, var saņemt pabalstu individuālo mācību piederumu iegādei, ēdināšanai skolā, kā arī pabalstu profesionālās ievirzes izglītības mācību maksas segšanai.

Lai skolēni saņemtu pabalstus jau no 1.septembra, Jelgavas sociālo lietu pārvaldē tie jāpieprasa līdz 15.augustam, taču, ja termiņš nokavēts, tad pabalstu var pieprasīt visa mācību gada garumā un saņemt ar nākamā mēneša pirmo datumu, izņemot pabalstu individuālo mācību piederumu iegādei, ko var pieprasīt tikai līdz 30.septembrim.

Jelgavas pilsētas saistošos noteikums paredzēts, ka pabalsts pirmsskolas izglītības iestādes ēdināšanas pakalpojuma apmaksai par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu ir līdz 50 eiro mēnesī, ja bērns nāk no trūcīgās vai daudzbērnu ģimenes, un līdz 40 eiro, ja bērna ģimene ir mazturīga. Pabalsts individuālo mācību līdzekļu iegādei ir 57 eiro vispārējās izglītības iestāžu klātienes izglītojamajam un 29 eiro bērnam piecu līdz sešu gadu vecumā, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu.

Lai pieteiktos pabalstiem, JSLP jāiesniedz iesniegums un iztikas līdzekļu deklarācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)