Banner 980x90

Jelgava – sludinājumi un reklāma pilsētā, kas atrodas Latvijas pašā vidū

Teiksmām un dziesmām apvītā zeme ar vēsturisko nosaukumu Mītava. Šis vārds latviešu valodā apzīmē maiņas vietu, bet jau no 17. gadsimta esam pieraduši šo vietu saukt par Jelgavu. Tomēr arī šim vārdam ir sava vēsture. Daudzi valodnieki uzskata, ka šis vārds cēlies no lībiešu valodas, kurā tas apzīmē vārdu "pilsēta". Tā nu šī vieta veidojusies jau 13. gadsimtā ap krustnešu būvēto Mītavas pili. Tā ir bijusi Kurzemes un Zemgales hercogu galvenā rezidences vieta. Šī pilsēta saistīta arī ar izglītības pirmsākumiem un citiem vēsturiski svarīgiem notikumiem, kas ļāvis tai attīstīties kā vienai no republikas mēroga pilsētām. 
Kultūra vienmēr svarīga
Jelgava ir vieta, kur jau gadu gadiem notiek viens no skaistākajiem un svarīgākajiem ziemas notikumiem – starptautiskais ledus skulptūru festivāls. To brauc apbrīnot ne vien latvieši no visām pilsētām, bet arī ārzemnieki, kas īpaši gatavojas, lai redzētu šo festivālu. Neskaitot šo, Jelgavā notiek vēl vairāki lieli pasākumi, kas piesaista daudz cilvēku. Viens no tiem ir Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki un piena paku laivu regate, kas notiek šo svētku ietvaros. Tur ir iespējams redzēt daudz atraktīvu un oriģinālu ideju, kas liek acīm ieplesties izbrīnā. Tāpat Jelgava ik gadu pulcina arī uz amatierteātru festivālu. Reklāma Jelgavā lielā pārsvarā sastāv tieši no kultūras pasākumiem. 

Muzeju apmeklējums kā dzīves veids
Tiem, kas dzīvo vietās, kur ir viens muzejs ar nemainīgiem eksponātiem, šis varētu šķist visai garlaicīgi, tomēr Jelgava ir viena no vietām, kas var lepoties ar vairākiem ievērības cienīgiem muzejiem, kuros notiek ne vien izstādes, bet arī interaktīvas nodarbības un dažādi pasākumi, kas piesaista ne vienu vien interesentu. 
 
Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, kas sevī apkopojis daudzus izcilā un revolucionārā mākslinieka mākslas darbus. Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs, kas dod iespēju iepazīt viņu tuvāk. Tomēr viens no iespaidīgākajiem un apmeklētākajiem ir tieši Svētās Trīsvienības baznīcas muzejs, kas ierīkots baznīcas tornī. Katrā stāvā redzama atšķirīga ekspozīcija. Daudzi no eksponātiem ir interaktīvi un ļauj muzeja apmeklētajiem iesaistīties un uzzināt par vēsturi aizraujošā veidā. Torņa pašā augšā cilvēkus gaida neaizmirstams skats uz pilsētu no stiklotās torņa smailes. Izsalkušos ceļiniekus 8. stāvā gaida arī restorāns, kas būs lielisks piedzīvojums jebkuram. 
 
Sludinājumi Jelgavā ir diezgan kautrīgi un par muzejiem daudz nestāsta, tomēr, ja plānots doties ekskursijā uz Jelgavu, ir vērts ieskatīties Dalder.lv izklaides sadaļā, kur atradīsi ne vien muzejus, bet arī daudzus citus apskates objektus, lai varētu saplānot jautru un interesantu dienu vai pat nedēļas nogali Jelgavā. 
 
Ja šķiet, ka reklāma Jelgavā ir nepietiekama, un šķiet, ka par notikumiem zina vien paši Jelgavnieki, tad tā nebūt nav. Vairs nav nepieciešams maldīties pa interneta līkločiem vai meklēt sludinājumus Jelgavā pilsētas portālā, kur daudzas no interesantākajām apskates vietām noslēptas kādā dziļā stūrī. Tagad Dalder.lv atradīsi visu informāciju, kas nepieciešama, lai izplānotu jaukas brīvdienas ģimenei vai vienkārši atrastu labāko vietu pusdienām caurbraucot pilsētai. Tā ir skaista un neaizmirstama vieta, ko būtu jāredz ikkatram latvietim, jo no šīs patiešām staro īsta latvietība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)