Banner 980x90

Jelgavā nedēļas laikā dubultojies gripas slimnieku skaits

Jelgava, 5.febr., LETA. Nedēļa laikā Jelgavā saslimstība ar gripas slimnieku skaits palielinājies vairāk nekā divas reizes un sasniedzis 302,9 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Pagājušajā nedēļā gripa Jelgavā konstatēta 21 pacientam. Palielinājies arī augšējo elpceļu saslimšanas gadījumu skaits - no 2106,2 līdz 2308,1 saslimšanas gadījumam uz 100 000 cilvēku, un pagājušajā nedēļā saaukstēšanās reģistrēta 160 pacientiem. Visvairāk gadījumu pagājušajā nedēļā reģistrēti pacientiem līdz četriem gadiem, kā arī iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 64 gadiem.

Jelgavas slimnīcā šonedēļ gripas vai tās radīto komplikāciju dēļ hospitalizēti 12 cilvēki, pārsvarā - pieaugušie līdz pensijas vecumam. Starp visbiežāk sastopamajām gripas radītajā komplikācijām Jelgavas slimnīcas galvenā ārsta vietniece Solveiga Ābola min pneimoniju, taču nereti saasinās arī citas pacienta hroniskās saslimšanas.

Lai būtu iespējams sniegt palīdzību visiem pacientiem, Jelgavas poliklīnikā un Jelgavas slimnīcā pagarināts dežūrārstu darba laiks.

Līdz ar augšējo elpceļu slimību un gripas saslimšanas skaita kāpumu samazinājies audzēkņu apmeklējums pilsētas izglītības iestādēs. Bērnudārzu apmeklējums pagājušajā nedēļā bija 56%, bet nedēļu iepriekš - 47,3%, savukārt skolās tas krities līdz 84%, jo nedēļu iepriekš bija 90%, informē Jelgavas pašvaldība.

Šobrīd nekādi ierobežojumi saistībā ar gripas epidēmiju Jelgavā nav pieņemti, bet Jelgavas slimnīcā noteikta karantīna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)