Banner 980x90

Janvārī Kalnciema iedzīvotājus sola nodarbināt jaunās akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidē

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Jau janvāra sākumā Jelgavas novada Kalnciema rūpnieciskajā teritorijā plānots ķerties pie akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveides projekta īstenošanas, nodarbinot arī vietējos iedzīvotājus, aģentūru LETA informēja SIA "Eco Lead".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jurijs Harlamovs iecerējis svina rūpnīcas izbūves darbus paveikt gada laikā tā, ka jau 2017.gadā rūpnīca varētu sākt darbu.

"Mēs plānojam pildīt iepriekš doto solījumu, ka rūpnīcas izbūves un labiekārtošanas darbos tiks nodarbināti vietējie iedzīvotāji. Jā, mēs izraudzīsimies profesionālus būvniekus, taču apgrūtināsim viņus ar prasību izmantot vietējo darba spēku ikvienā pozīcijā, kurā tas būs iespējams," sola Harlamovs.

Pēc viņa teiktā, gandrīz ikvienam Kalnciema iedzīvotājam ir pazīstams kāds vietējais bez darba vai ar nesamērīgi mazu atalgojumu. Neapmierināti esot arī tie kalnciemieši, kuri ik dienu spiesti doties strādāt uz Rīgu, Jelgavu vai Jūrmalu, jo viņiem liela daļa no nopelnītā jātērē ceļa izdevumos.

Uzņēmuma valdes loceklis gan neizslēdz, ka dažus speciālistus, iespējams, nāksies pieaicināt ne tikai no citām Latvijas pilsētām, bet varbūt pat no ārzemēm, jo Latvijā trūkstot svina pārstrādes lietpratēju. "Taču mūsu plānos ir nevis cilvēkus pārvadāt no vienas pilsētas uz otru, bet drīzāk īrēt viņiem dzīvokli turpat Kalnciemā, tādējādi papildinot jau tā irstošo cilvēku skaitu Kalnciemā," apgalvo Harlamovs.

LETA jau ziņoja, ka "Eco Lead" svina pārstrādes rūpnīcu Kalnciema rūpnieciskajā zonā, Jelgavas ielā 21, plānoja atklāt jau 2016.gada sākumā, taču līdz ar ieilgušajiem tiesu darbiem plānotie termiņi tika pagarināti.

Iepriekš "Eco Lead" pārstāvji jau nāca klajā ar paziņojumu, ka ir konsultējušies ar advokātiem un nolēmuši no protestētājiem tiesas ceļā pieprasīt kompensāciju par radītajiem zaudējumiem, ja tiks pārsūdzēts Administratīvās tiesas spriedums, kurā protestētāju prasība tika noraidīta.

Uzņēmējs apgalvoja, ka respektē cilvēku bažas, respektē arī to, ka cilvēki var pieprasīt vēl lielāku atklātību un informāciju par to, kā tiks nodrošināta ekoloģiskā drošība. Taču ar šiem konkrētajiem aktīvistiem diskusija neesot konstruktīva, tajā vairāk ir emociju un politiskās ambīcijas, uzskata Harlamovs.

Kā ziņots, 30.novembrī Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā tika noraidīts iedzīvotāju aktīvistu pieteikums lietā par pārsūdzēto Jelgavas novada domes 28.janvāra lēmumu, ar kuru tika atļauta nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas "Eco Lead" izveidošana Kalnciema pagastā.

Rūpnīcā plānots nodarbināt 42 darbiniekus, pārstrādājot līdz 15 000 tonnu akumulatoru gadā un saražojot 8700 tonnu svina. Uzņēmēji šajā projektā plāno ieguldīt 8,5 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)