Banner 980x90

Ilūkstē, Jelgavā, Liepājā un Bauskā darbu sāks četri jauni Valsts valodas centra sabiedriskie palīgi

Rīga, 20.jūn., LETA. Valsts valodas centrs pasniedzis apliecības četriem jauniem sabiedriskajiem palīgiem, kuri uzsāks brīvprātīgo darbu valsts valodas stiprināšanā savos pārraudzības reģionos, aģentūrai LETA norādīja Valsts valodas centra pārstāvis.

Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece ārvalstu sadarbības un stratēģijas jautājumos Kristīne Pommere un Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš pasniedza apliecības četriem Valsts valodas centra sabiedriskajiem palīgiem, kuri uzsāks brīvprātīgo darbu savos pārraudzības reģionos - Ilūkstes novadā, Jelgavā, Liepājā un Bauskā.

Par jaunajiem sabiedriskajiem palīgiem kļuvušas Vineta Zemlicka-Ruhmane, Liene Ozola, Ilze Knusle un Ilze Lujāne.

Sabiedriskie palīgi Valsts valodas centrā darbojas kopš 2015. gada 11. decembra. Dažādās Latvijas pilsētās un novados šobrīd kopumā strādās jau 36 sabiedriskie palīgi.

Sabiedrisko palīgu mērķis ir sekmēt latviešu valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību, kā arī sniegt atbalstu centram Valsts valodas likuma mērķu īstenošanā. Sabiedrisko palīgu funkcijās ietilpst publiskās informācijas tekstu izvērtēšana atbilstoši latviešu literārās valodas normām un ieteikumu sniegšana konstatēto neatbilstību novēršanai.

Sabiedriskie palīgi saņems uzdevumu savas pārraudzības reģionā apzināt situāciju valsts valodas lietošanas jomā, sniegt konsultācijas latviešu valodas lietošanas jautājumos.

Valsts valodas centrs aicina ikvienu, kurš vēlas saglabāt, aizsargāt un attīstīt latviešu valodu, kļūt par sabiedrisko palīgu, iesniedzot savu pieteikumu un ar to saistītos dokumentus jebkurā laikā, jo konkurss ir beztermiņa. Konkursa nolikums paredz, ka konkursa komisija pieteikumus, kas iesniegti līdz katra gada 30. aprīlim un 31. oktobrim, izskatīs divas reizes gadā, informē Valsts valodas centra pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)