Banner 980x90

Gulbe: "Latrapam" kā "Latvijas Piena" kontrolpaketes turētājam lielākais izaicinājums būs radikāli atšķirīgu biznesu apvienošana

Inguna Gulbe/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Inguna Gulbe/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Graudkopības kooperatīva "Latraps" kļūšana par zemniekiem piederošās rūpnīcas SIA "Latvijas Piens" lielāko akcionāru atrisina ieilgušās neskaidrības par šī uzņēmuma investoru, vienlaikus "Latrapa" biedriem - graudkopjiem - būs jārēķinās ar sarežģītu un problemātisku divu biznesu apvienošanu, aģentūrai LETA atzina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe.

"Sliktākais, kas var notikt biznesā, ir ilgstoša neskaidrība, līdz ar to tas vien, ka beidzot kapitāldaļām atradās pircējs, turklāt vietējais, ir vērtējams ļoti pozitīvi. Tomēr nav īsti normāla situācija, ka vieniem zemniekiem jānāk palīgā un jāglābj citi zemnieki. Graudkopība un piensaimniecība ir dažādi biznesi. Piens ir svaigs produkts, tas nav kā graudi, kurus var iebērt tornī un uzglabāt mēnešiem ilgi, šeit nepieciešama radikāli cita stratēģija," sacīja Gulbe.

Viņasprāt, ieguvums "Latvijas Pienam" ir "Latrapa" vadītāja Edgara Ružas iemaņas liela uzņēmuma darbības vadībā, tomēr "viens eksperts nevar būt atbildīgs par visu".

"Ja "Latraps" spēs sabalansēt savu zemnieku - graudkopju - intereses ar piena pārstādi, tas noteikti būs ieguvums rūpnīcai un tā spēs izkļūt no pašreizējām lielajām problēmām. Bažas tomēr rada tas, vai viens eksperts spēs atbildēt par visu un menedžēt ļoti sarežģītu biznesu, kurš patlaban ir krīzes situācijā," atzina Gulbe.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps", iegādājoties maksātnespējīgajam kooperatīvam "Trikāta KS" piederošos 53,66% kapitāldaļu, kļūst par vadošo piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Latvijas Piens" dalībnieku ar 73,28% kapitāldaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)