Banner 980x90

Graustu īpašnieki Ozolnieku novadā maksās lielāku NĪN

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Ozolnieku novada domes apstiprinātie saistošie noteikumi paredz, ka no nākamā gada graustu īpašnieki maksās paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi, aģentūra LETA uzzināja domē.

Būves, kas klasificētas kā sagruvušas, vidi degradējošas vai cilvēku drošību apdraudošas, tiek apliktas ar NĪN likmi 3% apmērā no lielākās vērtības - būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības -, noteikusi dome.

Šāda NĪN likme tiks piemērota arī būvēm, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums.
Tāpat no nākamā gada ar NĪN Ozolnieku novadā tiks aplikti maksas auto stāvlaukumi.

"Līdz šim noteikumus apstiprināja katru gadu, plānots, ka jaunie noteikumi pēc tam, kad tos apstiprinās Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, būs spēkā, sākot ar 2017.gadu, uz vairākiem taksācijas gadiem," aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)