Banner 980x90

Divdesmit gadus ieskandina ar kūdras nedēļu

Decembris ir SIA "Laflora" – Jelgavas novada uzņēmuma jubilejas mēnesis. Dibināts 1995.gadā, uzņēmums nodarbojas ar kūdras ieguvi un pārstrādi jau divdesmito gadu, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja SIA "Laflora" projektu vadītāja Sabīna Alta.

Pilnvērtīgi izmantojot esošo resursu un domājot par vides saudzēšanu, uzņēmums apgūst un būvē purvus, sagatavo laukus, veido infrastruktūru, iegūst materiālu un nodarbojas ar tā pārstrādi un tirdzniecību, nodrošinot pilnu ražošanas ciklu. Izstrādājot kūdras purvus, tiek domāts par dabas saudzējošiem aspektiem un rekultivācijas politiku, kas nozīmē ilgtspējīgu ražošanu un nodarbinātību arī nākamajām paaudzēm.

""Laflora" pirms 20 gadiem un tagad – tās ir divas nesalīdzināmas lietas. Mēs nedomājām par peļņu, bet par izdzīvošanu. Šobrīd varam droši apgalvot, ka esam viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem un kūdras industrijā mūs atpazīst visā Eiropā, šo gadu laikā klientu loks izpleties visā pasaulē, un uzņēmumam ir skaidrs nākotnes redzējums," tā Uldis Ameriks, SIA "Laflora" valdes priekšsēdētājs.

"Laflora" vienmēr lielu uzmanību veltījusi sabiedrības informēšanai un izglītošanai, radošās kūdras darbnīcas bērniem ir iecienītas arī novada lielākajos pasākumos. Uzņēmums uzsvars likts uz izpratnes veidošanu par kūdras ieguvi kā Latvijai tradicionālu nozari, kura ieņem nozīmīgu vietu arī Jelgavas novada attīstībā, nodarbinot 250 cilvēkus un ir viens no lielākajiem novada nodokļu maksātājiem. Šajos divdesmit gados, kad sasniegts zināms līmenis, ir būtiski augsto latiņu noturēt gan izstrādājot purvus, gan ražojot produktus un pilnveidojot servisu. Paralēli šīm lietām, uzņēmuma vadība uzsver to, ka jāseko līdzi laikam un tam, kas notiek pasaulē, pierādot nozares vajadzību un dzīvotspēju.

SIA "Laflora" pēdējā gada laikā ieguvusi arī nozīmīgus apbalvojumus novada, valsts un arī Eiropas līmenī:

* Jelgavas novada Uzņēmēju gada balvas 2015 laureāts, nominācijā Gada darba devējs.

* Eiropas Biznesa balvas nacionālais čempions 2015/16, kur šobrīd notiek otrās kārtas konkursa pieteikumu pieņemšana.

* Titula "The Red Jackets" ieguvēji, kur SIA "Laflora" atzīts par vienu no 25 uzņēmumiem – labākajiem Latvijas eksporta zīmoliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)