Banner 980x90

Audzis Baznīcu naktij pieteikto dalībnieku skaits Zemgalē

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Ar katru gadu pieaug kultūras notikuma - Baznīcu nakts - dalībnieku skaits un šogad šajā pasākumā jau piedalīsies 190 baznīcas no visas Latvijas, informēja projekta komunikācijas vadītāja Inese Knipše.

Visvairāk dalībnieku šogad būs Kurzemē - 51 baznīca, Vidzemē - 50, Zemgalē - 21, Sēlijā - 14, Latgalē - 14, bet Rīgā un Pierīgā atvērtas būs 40 baznīcas. Baznīcu nakts šogad norisināsies 10.jūnija vakarā laikā no plkst.18.00.

Paredzams, ka šogad Baznīcu nakts piedāvātās programmas būs radošas, muzikālas un sirsnīgas. Dalību pasākumam apstiprinājuši vairāki Latvijā labi zināmi mākslinieki, solisti un kori, kuru vidū ir mūziķis Goran Gora, ģitārists Kaspars Zemītis, Liepājas mūzikas skolas bigbends, kamerkoris "Austrums", vokālā grupa "Anima Solla", jauniešu koris "Balsis", kā arī saksofonists Artis Gāga un citi.

Baznīcu nakts programmā būs iekļautas arī ekumeniski vienojošas iniciatīvas - baznīcu zvanu skaņas plkst.18.00, kopīga Tēvreizes lūgšana plkst.21.00 visās baznīcās un Tezē (Taize) lūgšanas jeb lūgšanas ar Tezē dziesmām. Baznīcu nakts norises dienā būs 200 dienas līdz 28.decembrim, kad Rīgā sāksies Tezē Eiropas tikšanās "Taize Rīga 2016".

Baznīcu nakts svinīgā atklāšana notiks Rīgas vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā plkst.18.00.

Baznīcu nakts 10.jūnijā kristīgo baznīcu draudžu dievnamos notiks arī citās Eiropas valstīs - Austrijā, Čehijā, Slovākijā un Igaunijā.

Pērn Baznīcu naktī kopumā piedalījās 145 baznīcas visā Latvijā, pulcējot vairāk nekā 30 000 apmeklētāju. Pasākuma laikā bija iespēja atklāt dievnamus citādāk - klausīties koncertus, apskatīt baznīcu mākslas vērtības, uzkavēties lūgšanā un uzzināt vairāk par draudzi sarunās ar draudzes cilvēkiem.

Kultūras notikums Baznīcu nakts Latvijā notiek kopš 2014.gada, pulcējot vairāk nekā 140 dievnamus visā Latvijā. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļojusi no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk nekā desmit gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - nodibinājums "Baznīcu nakts fonds".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)