Banner 980x90

Kā mainījušies Latvijas iedzīvotāju saimniekošanas paradumi?

Novecojušu ierīču krāšana garāžā, bojāto iekārtu vairākkārtējs remonts un rūpīga piedāvājuma izpēte pirms vajadzīgās ierīces iegādes, - šie ir tikai daži no paradumiem, kas mūsdienu saimniekam ir kļuvuši sveši.

Kas raksturo modernu saimnieku un kā mainījušies saimniekošanas paradumi pēdējā desmitgadē, savos novērojumos dalās būvtehnikas nomas uzņēmuma "Cramo Latvia" pārdošanas vadītājs Aleksandrs Čukanovs. Rūpīgi plāno izdevumus Lai gan pēdējo desmit gadu laikā labklājības līmenis Latvijā ir audzis, iedzīvotāji saimnieko daudz taupīgāk un pirms nepieciešamās preces iegādes tās lietderību izvērtē rūpīgāk.

Apzinoties, ka nav vērts iegādāties lietas, kuras praktiski tiks izmantotas vien pāris reizes, arvien biežāk cilvēki dod priekšroku iekārtu vai instrumentu iegādei nomai.

"Lielākoties būvtehniku un dažādus instrumentus, kas nepieciešami īstermiņa darbiem mājā, dārzā vai vasarnīcā, saimnieki izvēlās nomāt, lai ietaupītu, jo lielākā daļa mūsdienu cilvēku saprot, ka nav vērts iegādāties lietu, kas gadiem ilgi neizmantota stāvēs garāžā un krās putekļus. Tāpat būvtehnikas nomas punkts bieži tiek apmeklēts arī situācijās, kad paša īpašumā esošā iekārta ir pievīlusi un ir neatgriezeniski bojāta, bet jaunas iekārtas iegāde vai remonts nešķiet saprātīgs lēmums," skaidro Aleksandrs Čukanovs.

Seko līdzi inovācijām. Kā stāsta Aleksandrs Čukanovs, mūsdienās izdarīgs saimnieks ne tikai rūpīgi plāno izdevumus, bet arī seko līdz jaunumiem un aktuālākajām tendencēm būvtehnikas un instrumentu tirgū.

"Darbā ar klientiem arvien biežāk redzu, ka saimnieki izvēlās nomāt ierīces, kuras ražotas pēdējo gadu laikā un, kurām ir augsta funkcionalitāte. Tas krietni atvieglo ne tikai darba veikšanu, jo jāpielieto mazāks fiziskais spēks, bet arī vairo pārliecību, ka gala rezultāts darbam būs teicams. Turklāt saimnieki novērtē arī to, ka modernās ierīces ir aprīkotas ar dažādiem drošības elementiem, kas būtiski samazina traumu risku," Aleksandrs Čukanovs.

Taupa laiku Arī dinamiskais dzīves ritms un ikdienas steiga likusi Latvijas iedzīvotājiem mainīt līdzšinējos saimiekošanas paradumus.

"Mūsdienās tiek piedāvāts tik milzīgs rokas instrumentu un būvtehnikas klāsts, ka cilvēkam bez īpašām priekšzināšanām izdarīt izvēli par labu kāda konkrēta zīmola vai specifikas ierīcei ir patiešām sarežģīti. Ja vēl pirms desmit gadiem cilvēki izdarīja savu izvēli pastāvīgi un paļāvās uz savā rīcībā esošo informāciju un zināšanām, pašlaik vien retais klients pirms ierīces iegādes ir veicis plašā piedāvājuma izpēti. Tādēļ arvien biežāk, izvēloties nepieciešamās iekārtas, klienti vēršas pēc konsultācijas pie speciālista un paļaujas uz profesionāļu ieteikumu," savos novērojumos dalās Aleksandrs Čukanovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)