Banner 980x90

Zemgales skolēni piedalīsies pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursā

Pāvula Jurjāna mūzikas skolā no piektdienas, 29.janvāra līdz svētdienai, 31.janvārim notiks 21.Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies 213 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 60 mūzikas skolas.

Šogad konkursa dalībnieki ir Aizputes, Alūksnes, Auces, Babītes, Jāņa Dūmiņa Baldones, Balvu, Bolderājas, Birzgales, Carnikavas, Alfrēda Kalniņa Cēsu, Staņislava Broka Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Iecavas, Ikšķiles, Ilūkstes, Jaunpiebalgas, Jelgavas, Arvīda Žilinska Jēkabpils, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Juglas, Pāvula Jurjāna, Jūrmalas, Kārsavas, Kalētu, Ernesta Vīgnera Kuldīgas, Ķekavas, Latgales priekšpilsētas, Emiļa Melngaiļa Liepājas, Lielvārdes, Limbažu, Jēkaba Graubiņa Līvānu, Ludzas, Jāņa Norviļa Madonas, Mārupes, Naujenes, Nīgrandes, Ogres, Olaines, Pārdaugavas, Pļaviņu, Preiļu, Jāņa Ivanova Rēzeknes, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Rīgas 3.mūzikas skolas, Rīgas Doma kora skolas, Rīgas 6.vidusskolas, Rojas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saldus, Siguldas mākslu skolas "Baltais flīģelis", Smiltenes, Talsu, Tukuma, Ulbrokas, Jāņa Cimzes Valkas, Valmieras, Ventspils, Vidzemes jūrmalas, Viļānu mūzikas skolu audzēkņi.

Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss ir biedrības "Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris" projekts, kura mērķis ir labvēlīgas vides radīšana mūzikas skolu audzēkņu un pedagogu radošās daudzveidības attīstībai ilgtermiņā, stimulējot tiekšanos pēc izcilības, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju pārstāve Astrīda Ķēniņa.

Tradicionāli konkursu vērtē starptautiska žūrija. Šogad kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem un pedagogiem jaunos mūziķus klausīsies arī J.Gļebova Minskas 10.mūzikas mākslu skolas skolotāja Larisa Umerenkova un lietuviešu mūziķi Rimants Valančausks un Gintars Remeiks, kuri ir gan profesionālā pūšaminstrumentu orķestra "Trimitas" mūziķi, gan strādā Viļņas mūzikas skolās.

Žūrijas priekšsēdētājs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors Jānis Puriņš, kurš uzskata, ka jaunie atskaņotājmākslinieki konkursā iegūst profesionālo rūdījumu savai tālākai mākslinieciskai izaugsmei. Viņu skolotāji vērtē ne tikai savus apmācāmos, bet arī kolēģu veikumu.

"Esot konkursa žūrijas sastāvā 21 gadu, ir liels prieks apzināties tā nozīmīgumu, kam pamatā ir sistemātiskums un organizētība. Ne mazāk svarīga ir atzinība, ko no ārzemju kolēģiem saņemam kā konkursa rīkotāji, liels gandarījums ir par to, ka viņiem prieku sagādā mūsu labāko konkursa dalībnieku un pedagogu sniegums," sacīja Puriņš.

Konkursa noslēgums un laureātu koncerts "Bravo - bravissimo" notiks 13.februārī plkst.16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)