Banner 980x90

Veikala "top!" būvniecībā Ozolniekos plānots investēt vairāk nekā vienu miljonu eiro

Rīga, 18.janv., LETA. Jauna veikala "top!" būvniecībā Ozolniekos plānots investēt vairāk nekā vienu miljonu eiro, aģentūru LETA informēja zīmolu "top!" pārstāvošā uzņēmuma SIA "Mārksmens" pārstāvji.

Līgums par nekustamā īpašuma "Krogzemji" apbūves tiesībām, kas iegūtas pašvaldības rīkotā izsolē, starp Ozolnieku novada domi un SIA "Mārksmens" oficiāli noslēgts trešdien, 17.janvārī.

Izstrādātā lielveikala projekta skiču autors ir SIA "3D birojs". Ēkas tēls radīts, domājot par vides arhitektonisko kvalitāti un iekļaušanos esošajā ainavā. Projektā paredzēts izmantot ainavai raksturīgus un saskanīgus apdares materiālus, fasādes apšuvumā vizuāli veidojot koka tekstūru. Brauktuvēs, stāvlaukumu un gājēju zonās plānots betona bruģa segums.

"Mārksmens" īpašnieks Māris Broks pēc līguma parakstīšanas norādīja, ka izsludinātās izsoles mērķis bija nodrošināt Ozolnieku novada pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma maksimāli lietderīgu izmantošanu. "Jau šobrīd varam apsolīt, ka iedzīvotājiem papildus būs tādas ērtības kā bankomāts, bezmaksas brīvi pieejamas tualetes, paplašināts stāvlaukums vismaz simts automašīnām bez laika ierobežojuma, autostāvvietas personām ar īpašām vajadzībām veikala galvenās ieejas tuvumā un velosipēdu novietnes," sacīja Broks.

Pēc viņa teiktā, nākamie veikala izveides soļi ir projekta detalizēta izstrāde, pēc kura saskaņošanas tiks uzsākta būvniecība. Objekta nodošana plānota 2019.gada pavasarī. "Kopējā būvobjekta platība iecerēta aptuveni 1000 kvadrātmetri, no kuriem 650 kvadrātmetrus aizņems veikalu tīkla "top!" tirdzniecības zāle. Pārējā ēkā parūpēsimies, lai iedzīvotājiem būtu pieejami ikdienā nepieciešamākie pakalpojumi, tāpēc esam atvērti sadarbības iespējām," uzsvēra "Mārksmens" īpašnieks.

Vienlaikus viņš informēja, ka šogad un nākamajā gadā uzņēmuma attīstībā kopumā plānots investēt 4,5 miljonus eiro. Patlaban vēl divos objektos norisinās projektēšanas darbi, savukārt šogad tiks atvērts jauns veikals "top!" Jelgavā un Rīgā.

SIA "Mārksmens" ir viens no veikalu tīkla "top!" 20 partneriem. Kopumā SIA "Mārksmens" atvērusi 24 vietējos veikalus "top!" – sešus "mini top!" un 18 "top!" veikalus Aucē, Baldonē, Bauskā, Bēnē, Codē, Dobelē, Elejā, Gardenē, Iecavā, Irlavā, Jaunbērzē, Jaunpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Līvbērzē, Mežciemā, Nākotnē, Staļģenē, Šķibē, Uzvarā un Zaļeniekos. Uzņēmums 2017.gadu noslēdza ar 21,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā 2016.gadā.

"Mārksmens" dibināta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,089 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Dace Broka (50%) un Māris Broks (50%), liecina informācija "Firmas.lv".

Latvijā ar preču zīmi "top!" Latvijā patlaban darbojas 271 pārtikas veikals, no tiem 149 ir "top!" un 122 ir "mini top!" veikali, kuri pieder 20 vietējiem uzņēmumiem - SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", AS "Diāna", SIA "Lars Limited", SIA "Gabriēla", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", SIA "AA & Co", SIA "Krista-A", AS "Roga-Agro", SIA "ESSA", SIA "G.A.L.", SIA "Lekon", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "Oregano", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".

Kā ziņots, Ozolnieku novada pašvaldība pērn novembrī izsludināja rakstisku izsoli par apbūves tiesībām uz zemesgabalu "Krogzemji" Ozolniekos ar nosacījumu, ka uz tā jāuzbūvē pārtikas un pirmās nepieciešamības preču veikals. Interesi par tiesībām izbūvēt veikalu uz pašvaldības zemesgabala "Krogzemji" Ozolnieku centrā izrādīja tirdzniecības tīklu "Maxima" un "top!" pārstāvji.

Apbūves tiesības piešķirtas uz 30 gadiem no līguma noslēgšanas dienas, taču ar tiesībām to pagarināt. Rakstiskās izsoles sākuma cena bija 50 000 eiro - vienreizēja maksa par zemes gabala apbūves tiesību piešķiršanu -, un nomas maksa par zemes lietošanu ne zemāka par 3% gadā no zemes kadastrālās vērtības.

Plānots, ka veikals atradīsies teju 0,8 hektārus plašā zemesgabalā - stāvvietā - netālu no novada domes, pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte", ledus halles un baznīcas.

Zemesgabala nomniekam jāuzbūvē pārtikas un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecības veikals, objektā jānodrošina bankomāts, kā arī bezmaksas un brīvi pieejamas tualetes, kuru uzturēšanu pilnībā par saviem līdzekļiem nodrošinās izsoles uzvarētājs. Uz zemesgabala jāveic auto stāvlaukuma paplašināšana, tai skaitā lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūve, nodrošinot stāvvietas, kas ir bezmaksas un bez stāvēšanas laika ierobežojumiem vismaz 100 automašīnām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)