Banner 980x90

Slimnīcas "Ģintermuiža" vadītājs: Belēviča metodes ne vienmēr bija pieņemamas

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
Demisionējošais veselības ministrs Guntis Belēvičs centās strādāt un veikt reformas, taču viņa metodes ne vienmēr bija pieņemamas, aģentūrai LETA pauda VSIA "Slimnīca "Ģintermuiža" valdes loceklis Uldis Čāčus.

"Man grūti komentēt viņa lēmumu, jo nepārzinu visu situāciju. Taču tik augstas amatpersonas maiņa neko labu nesola - jaunajam ministram atkal būs nepieciešams laiks, lai "iešūpotos", zaudēsim laiku Eiropas Savienības fondu apguvē, citu plānoto darbu veikšanai, līdz ar to zaudētāji atkal būs pacienti," atzina Čāčus.

Viņš ir pārliecināts, ka Belēvičs gribēja darīt, taču ne vienmēr viņa izmantotās darba metodes bija pieņemamas.

Čāčus domā, ka nākamajam veselības ministram jāpārstāv veselības aprūpes organizācija, nevis jābūt politiskai personai. "Tie, kas nāk no politikas, nepārzina veselības aprūpes jomu un pamatprincipus," pauda slimnīcas "Ģintermuiža" vadītājs.

LETA jau vēstīja, ka Belēvičs šodien Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu.

Kučinskis Belēviča demisiju ir pieņēmis un izdevis rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata, žurnālistiem apstiprināja pats premjers.

"Pamatojums no manas puses ir tāds, ka viņš meloja, ko vakar vakarā man arī atzina. Es domāju, ka ļoti labs risinājums bija mana vēršanās KNAB, jo šodien jebkurā gadījumā, ja nebūtu [Belēvičs] pats šo soli spēris, šie fakti acīmredzot būtu uzzināti," sacīja Kučinskis.

"Latvijas Avīze" trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)