Banner 980x90

"Jelgava" Oša atgriešanās mačā pārspēj "Daugavpili"

Foto: Facebook.com/ FK Jelgava
Foto: Facebook.com/ FK Jelgava
"Jelgava" komanda, tās sastāvā atgriežoties aizsargam Mārcim Ošam, "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārsēja "Daugavpili".

Jelgavas komanda rezultātu atklāja 29.minūtē, kad vārtus guva Gļebs Kļuškins, dodot augļus daudzajiem mājinieku uzbrukumiem. "Daugavpils" vienībai tā arī neatradās pretargumenti, lai lauztu šī dueļa gaitu, turklāt jelgavnieki turpināja uzbrukt. Vairāk par vieniem vārtiem gan viņiem šajā mačā gūt vairs neizdevās, jo 74.minūtē Andrejs Kovaļovs panāca 2:0.

Šonedēļ Zemgales kluba rindās oficiāli atgriezās aizsargs Ošs, kurš ziemā pārgāja uz Polijas augstākās līgas klubu Zabžes "Gornik", taču nespēja to glābt no vietas zaudēšanas spēcīgākajā valsts čempionātā. Tāpēc latvietis nolēma atgriezties "Jelgavā", kur jau pirms tam pavadīja vairākus gadus.

"Daugavpils" futbolisti šosezon 19 spēlēs tikuši vien pie septiņiem punktiem, bet līdz septītajā vietā esošajai "Metta"/LU ir 12 punkti, kas nozīmē smagu cīņu par vietas saglabāšanu virslīgā. Tikmēr "Jelgavai" nu izdevies no trešās vietas izbīdīt valsts čempionus "Liepāju".

Vēl svētdien "Ventspils" futbolisti uzņem "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību, bet kopvērtējuma līdere Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā spēkojas ar RFS spēlētājiem.

Šīs komandas trešdien tikās pārceltajās 13.kārtas spēlēs - toreiz "Metta"/LU pirmoreiz vēsturē atņēma punktus "Ventspilij", cīnoties neizšķirti 1:1, "Spartaks" viesos ar 2:0 pārspēja RFS, bet "Jelgavas" komanda pretinieku laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Daugavpili".

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 44 punkti 19 mačos, par desmit punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet vēl par punktu mazāk ir "Jelgavai". 33 punkti ir arī 20 spēles aizvadījušajai "Liepājai", kas tai dod ceturto vietu.

RFS ar 23 punktiem ir piektā, bet tai ar 21 punktu seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 19 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar septiņiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)