Banner 980x90

Pirmo jaunā dizaina Jelgavas pašvaldības apbalvojumu "Goda zīme" saņem grupa "Prāta vētra"

Rīga, 15.nov., LETA. Svētku nedēļā pirmo jaunā dizaina Jelgavas pašvaldības apbalvojumu "Goda zīme" saņēmusi grupa "Prāta vētra", aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības pārstāve Karīna Lukaševiča.

Grupa no pašvaldības puses atzinību saņēmusi par augstu profesionālo meistarību un Jelgavas vārda popularizēšanu. "Prāta vētrai" pasniegta pirmā jaunā dizaina "Goda zīme", kurā iezīmējas pilsētas lielais ģerbonis.

Nākamgad "Prāta vētra" atzīmēs grupas 30 jubileju, un, saņemot apbalvojumu, grupas dalībnieki atsauca atmiņā laiku, kad viņi mācījās Jelgavas 1.vidusskolā (pašlaik - Tehnoloģiju vidusskola) un uzstājās skolas aktu zālē. "Šis ir skaists un aizkustinošs brīdis - sirsnīgs paldies par šo pagodinājumu! Atmiņā nāk 1989.gads, kad dzīvojāmies pa 1.vidusskolas aktu zāli, tādēļ vēlamies pateikties skolas vadībai par uzticēšanos un bungu iegādi. Un liels paldies mūsu vecākiem par drosmi un uzdrīkstēšanos ļaut mums iet ceļu, kādu esam izvēlējušies," pauda grupas solists Renārs Kaupers.

Sveikt "Goda zīmes" saņēmējus bija ieradušies arī grupas dalībnieku vecāki. Muzikālo pārsteigumu bija sagatavojusi "Prāta vētras" dalībnieka Jāņa Jubalta meita Helēna Paula Jubalte un ģitārists Uldis Beitiņš.

Jau vēstīts, ka Jelgavā valsts svētku laikā tiks pasniegti 12 pilsētas augstākie apbalvojumi - astoņas "Goda zīmes" un četri "Goda raksti".

"Goda zīmi" nolemts piešķirt folkloras kopas "Dimzēns" vadītājai Veltai Lejai, tautas daiļamatu meistarei Ausmai Spalviņai, zvērinātam advokātam Ilmāram Cīrulim, Jelgavas katoļu diecēzes bīskapam Edvardam Pavlovskim, bijušajam Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljona komandierim pulkvežleitnantam Ilmāram Džeņevam, "NP Properties" valdes priekšsēdētājai Elitai Moisejai, šķēpmetējam Jānim Lūsim un grupai "Prāta vētra".

Savukārt "Goda rakstu" saņems SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Oksana Slobodjana, bijusī SIA "Jelgavas ūdens" darbiniece Irēna Čivžele, arhitekts Modris Liepa un Jelgavas 4.vidusskolas skolotāja Sanita Baltiņa.

Apbalvojumi tiks pasniegti svinīgajā pieņemšanā Latvijas valsts simtgades priekšvakarā, 17.novembrī. Kopā ar "Goda zīmi" apbalvojamie saņems 500 eiro pēc nodokļu nomaksas naudas balvas, bet "Goda raksta" īpašnieki - 300 eiro pēc nodokļu nomaksas. Kopumā šīm naudas balvām atvēlēts 6241 eiro.

Kopš 1998.gada pasniegtas 109 Jelgavas "Goda zīmes", bet šogad pilsētas apbalvojumam mainījies dizains. Jaunā Jelgavas pilsētas apbalvojuma "Goda zīme" dizaina idejas pamatā ir 17.gadsimta Jelgavas pils un pilsētas nocietinājumu zīmējumi un plāni, kas pārveidoti septiņstaru zvaigznē ar starpstariem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)