Banner 980x90

Par pusmiljonu eiro rekonstruēts aprūpes centrs "Staļģene"

Rīga, 5.jūl., LETA. 11.jūlijā plkst.14 Jelgavas novadā tiks atklātas rekonstruētās sociālās rehabilitācijas un aprūpes centra "Staļģene" telpas, kuru remonts izmaksāja pusmiljonu eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldībā.

Veicot iekštelpu būvdarbus, galvenokārt paplašinātas durvju ailes, lai cilvēki ar ierobežotu kustību brīvību varētu ērti pārvietoties no telpas uz telpu ar ratiņkrēsla palīdzību vai personāls klientus varētu pārvietot ar visu gultu. Visās telpās mainīti grīdas segumi, veikts kosmētiskais remonts, pārveidots un labiekārtots iestādes pagrabstāvs, kas līdz šim netika izmantots, taču tagad piemērots noliktavai un veļas mazgāšanai. Tāpat iestādē izbūvēti sanitārie mezgli atbilstoši mūsdienu prasībām, veikta elektroinstalācijas sistēmas un apgaismojuma ķermeņu nomaiņa, katlu telpas, apkures un ventilācijas sistēmas sakārtošana, izbūvēta ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, videonovērošanas sistēma, kā arī elektroapgādes, datortīklu un izsaukuma sistēma.

Savukārt teritorijas labiekārtošana ietver bruģa ieklāšanu pagalmā, āra apgaismojuma ierīkošanu, nojumes izveidi pasākumu rīkošanai, soliņu un atkritumu tvertņu uzstādīšanu. Darbus objektā īstenoja pilnsabiedrība "Delpro-Telms".

"Visi 26 iestādes iemītnieki, kamēr ritēja remontdarbi, piedzīvoja pārcelšanos vai nu uz sociālo rehabilitācijas centru "Kalnciems" vai "Eleja" un, ņemot vērā klientu cienījamo vecumu, tas nebūt nebija emocionāli bezrūpīgs pasākums. Līdz ar būvdarbu noslēgumu lielākā daļa iemītnieku ir atgriezušies savā ierastajā vidē, tik dažiem ir iepaticies dzīvot Elejā vai Kalnciemā un viņi turpmāk izvēlējušies palikt tur. Tāpat pāris cilvēki pa šo laiku ir pavadīti arī aizsaulē, kas, protams, ir iestādes ikdiena. Kopumā iestāde spēj uzņemt ap 30 personām," skaidroja Staļģenes vadītāja Agnese Kotlere.

Pašlaik centrā ir 19 iemītnieki.

Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs "Staļģene" ir Jelgavas novada Labklājības pārvaldes pakļautībā esoša iestāde, kuras mērķis ir īstenot ilgstošas un īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu pilngadīgām personām ar invaliditāti, pensijas vecuma personām, pilngadīgām personām, kurām vecuma, funkcionālu traucējumu vai veselības stāvokļa dēļ ir objektīvas grūtības nodrošināt savas pamatvajadzības un sociālo funkcionēšanu.

Kopējās rekonstrukcijai izmaksas ir 529 675 eiro, ietverot arī SIA "Namejs Plus" veikto būvprojekta izstrādi un SIA "Lerix" būvuzraudzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)