Banner 980x90

Par Ozolnieku novada būvvaldes vadītāju ieceļ arhitektu, ar kuru iepriekš tikušas izbeigtas darba attiecības

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ozolnieku novada būvvaldes vadītāja amatam šodien tika izvēlēts Arvīds Račinskis, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Launerte. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācija liecina, ka Račinskis no 2005. līdz 2008.gadam jau strādājis šajā amatā, kad bija novada domes deputāts.

Račinskim noteikts trīs mēnešu pārbaudes laiks.

Launerte skaidro, ka Račinskis izvēlēts savu profesionālo iemaņu dēļ - 1984.gadā viņš ieguvis arhitekta kvalifikāciju Rīgas Politehniskajā institūtā, vēlāk savas profesionālās zināšanas papildinot dažādos kursos un semināros. "Račinska līdzšinējā darba pieredze saistīta ar būvvaldes darba organizēšanu un vadību vairākās pašvaldībās, galvenā arhitekta pienākuma pildīšanu, būvniecības procesa tiesiskuma kontroli un būvniecības regulējuma ieviešanu praksē," skaidroja Launerte.

LETA arhīvs liecina, ka 2008.gada 21.augusta sēdē Ozolnieku novada domes deputāti nolēma atbalstīt Ozolnieku novada arhitekta un būvvaldes vadītāja Račinska lūgumu atbrīvot viņu no darba pēc paša vēlēšanās, vienlaikus izplatoties runām par arhitekta nolaidību darbā.

Kā vietējam portālam "Jelgavniekiem.lv" tolaik pastāstīja Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Māris Ainārs, Račinskis savā iesniegumā lūdzis pārtraukt darba attiecības. Ainārs nav vēlējies komentēt viņa lēmumu, vien piebildis, ka arhitekts un būvvaldes vadītājs nav ticis galā ar saviem darba pienākumiem, jo vienkārši nav nācis uz darbu.

Launerte aģentūrai LETA apstiprināja, ka Račinskis jau iepriekš bijis darba attiecībās ar Ozolnieku novada pašvaldību.

2009.gadā Račinskis ievēlēts arī par domes deputātu no VL-TB/LNNK. 2011.gadā izskanēja ziņas, ka Račinskis regulāri neapmeklē lielāko daļu domes sēžu, taču kavējumos cenšas nepārsniegt robežu, kas varētu viņam atņemt deputāta mandātu.

VID iesniegtās deklarācijas liecina, ka līdz pērnā gada beigām Račinskis vadījis Alūksnes novada būvvaldi, bet pirmās gadsimta desmitgades sākumā bija Jelgavas galvenais arhitekts, vēlāk vienlaikus bija būvvalžu vadītājs vairākos tagadējā Jelgavas un Ozolnieku novada pagastos.

Račinska pērnā gada deklarācija liecina, ka pērn atalgojumā no Alūksnes novada pašvaldības viņš saņēmis 14 100 eiro, vēl 400 eiro nopelnījis kā saimnieciskās darbības veicējs. Viņš ir arī SIA "A.R.Projekts" valdes loceklis un rīkotājdirektors.

Jau ziņots, ka kopumā konkursā uz vakanto būvvaldes vadītāja amata vietu saņemti septiņu pretendentu pieteikumi. Galvenās prasības pretendentiem bija augstākā izglītība arhitektūrā, arhitekta prakses sertifikāts un trīs gadu darba stāžs, datorzināšanas, normatīvo aktu pārzināšana būvniecības jomā, kā arī Administratīvā procesa likuma izpratne un lietojums darba pienākumu pildīšanai, valsts valodas prasme augstākajā līmenī. Pieredze pašvaldības darbā nav obligāta.

Galvenie būvvaldes vadītāja pienākumi ir ievērot un izpildīt spēkā esošos normatīvos aktus, plānot, organizēt un nodrošināt būvvaldes darbu, kā arī kontrolēt, kā būvniecības dalībnieki ievēro būvniecības likumu un citu būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasības būvniecības jomā. Tāpat jaunā speciālista uzdevums būs saskaņot būvprojektus, sekot līdzi teritorijas plānojumu atbilstībai normatīvo aktu prasībām, plānot pašvaldības būvobjektu īstenošanu, piedalīties visa veida objektu apsekošanā, sniegt konsultācijas būvniecības jautājumos, kas saistīti ar būvniecības procesiem, arhitektūras stilu un citiem ar arhitektūru saistītiem aspektiem Ozolnieku novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)