Banner 980x90

Maina divu Jelgavas internātskolu nosaukumus

Rīga, 20.jūn., LETA. Ar 1.jūliju mainīsies divu Jelgavas internātskolu nosaukumi, šodien lēmusi pilsētas dome.

Jelgavas 1.internātpamatskola-attīstības centra nosaukums turpmāk būs "Jelgavas pamatskola "Valdeka"- attīstības centrs". Nosaukums izvēlēts, ņemot vērā, ka iestāde atrodas vēsturiskās Valdekas pils un parka tuvumā.

Tāpat atbalstīta Jelgavas 2.internātpamatskolas nosaukuma maiņa. Turpmāk tā darbosies kā Jelgavas Paula Bendrupa pamatskola. Domē skaidroja, ka Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Bendrups savulaik bijis viens no skolas dibinātājiem un Jelgavas kurlmēmo skolas vadītājs, kas viņa vadībā kļuvusi par vienu no priekšzīmīgākām Baltijas valstīs.

Abu skolu līdzšinējās funkcijas tiek saglabātas.

Izmaiņas notiek, pamatojoties uz Vispārējās izglītības likumu, kas nosaka, ka speciālās internātskolas tiek izslēgtas no izglītības iestāžu tipoloģijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)