Banner 980x90

Jelgavas pašvaldība no kapitālsabiedrības vēlas pārņemt īpašumu bērnudārza izveidei

Rīga, 23.maijs, LETA. Jelgavas pašvaldība ierosinās kapitālsabiedrībai SIA "Zemgales olimpiskais centrs" (ZOC) nodot pašvaldībai īpašumu Brīvības bulvārī 31a, kur plānots izveidot pirmsskolas izglītības iestādi, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Saskaņā ar Jelgavas domes 2009.gada 29.septembra lēmumu pašvaldības nekustamais īpašums Brīvības bulvārī 31a, kas sastāv no zemes gabala 5613 kvadrātmetru platībā, skolas ēkas un palīgēkas, iekļauts ZOC pamatkapitālā. Centra pamatkapitālā Jelgavas domei pieder 52,44% pamatkapitāla, bet Latvijas Olimpiskajai komitejai - 47,56 % pamatkapitāla.

Īpašums netiek izmantots ZOC darbības nodrošināšanai, bet tas nepieciešams pilsētas pašvaldībai, lai pildītu autonomo funkciju - gādāt par iedzīvotāju izglītību, nodrošinot pirmsskolas un skolas vecuma bērnus ar vietām mācību un audzināšanas iestādēs. Nekustamajā īpašumā plānots izveidot pirmsskolas izglītības iestādi.

Nekustamā īpašuma tirgus vērtība ir noteikta 111 000 eiro, par ko liecina neatkarīga nekustamā īpašuma vērtētāja Guntara Pugeja atzinums.

Lai ēkā izveidotu bērnudārzu, dome lēma rosināt ZOC nodot īpašumu pašvaldībai, samazinot Jelgavas domes pamatkapitālu uzņēmumā par 111 000 eiro un dzēšot kapitāla daļas par 111 000 eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju ZOC pamatkapitāls ir 26 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Jelgavā, Nameja ielā 30, plānots būvēt pašvaldības bērnudārzu. Iecerētajā pirmsskolas izglītības iestādē plānotais audzēkņu skaits ir 280, no tiem - 24 bērni ar speciālām vajadzībām. Kopumā tajā tiks izveidotas 12 grupas.

Jelgavas pilsētas Izglītības stratēģijā iekļauta vēl viena jauna pašvaldības bērnudārza izveide Brīvības bulvārī jau esošā ēkā, kuras rekonstrukciju plānots veikts tuvāko gadu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)