Banner 980x90

Jelgavas novadā apstiprina kārtību pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai fondu finansētiem projektiem

Rīga, 31.maijs, LETA. Jelgavas novada pašvaldībā apstiprināta vienota kārtība, kādā turpmāk tiks piešķirts pašvaldības līdzfinansējums vai priekšfinansējums Eiropas Savienības un citu fondu finansētiem projektiem, ko īsteno fiziskas personas, biedrības, nodibinājumi vai reliģiskās organizācijas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jelgavas novada pašvaldības 2019.gada budžetā paredzēti 40 000 eiro, ko var saņemt projektu īstenotāji. Lai izvērtētu projektu saturu un pārliecinātos par to, ka pašvaldības līdzfinansētie projekti par galvenajiem labuma guvējiem patiešām nosaka Jelgavas novada iedzīvotājus, pašvaldība ir izstrādājusi vienotu līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību, kas turpmāk reglamentēs sadarbību starp projektu īstenošanā iesaistītajām pusēm, nodrošinot vienotu un caurskatāmu projektu satura uzraudzības sistēmu un rezultātu kontroles procesu.

Saskaņā ar izstrādāto kārtību līdzfinansējumu varēs saņemt fiziskas personas, biedrības, nodibinājumi un reliģiskas organizācijas, kuru projektu aktivitātes atbildīs vismaz trim norādītajiem kritērijiem. Proti, aktivitātes tiks īstenotas Jelgavas novada administratīvajā teritorijā, nesīs labumu novada iedzīvotājiem, tās vai to rezultāts būs publiski pieejams un veicinās novada sociāli ekonomisko attīstību. Projektu aktivitātēm jābūt saistītām ar novada teritorijas labiekārtošanu, iedzīvotāju izglītību, kultūras attīstību, kultūrvēsturisku vērtību saglabāšanu, tautas jaunrades attīstību, iedzīvotāju veselības aprūpi, sportu, veselīga dzīvesveida veicināšanu, palīdzību sociālā riska grupām, sabiedriskās kārtības uzlabošanu, bērnu tiesību aizsardzību, vides aizsardzību, tūrisma attīstību un citām jomām, kuru finansiāla atbalstīšana ietilpst pašvaldības funkcijās.

Jaunie noteikumi arī paredz, ka līdzfinansējuma pieteikumā dalībniekiem būs jānorāda vispārēja informācija par plānoto projektu, projekta realizācijas laiku un izmaksām.

Saņemto pieprasījumu izvērtēšanu paredzēts veikt trīs līmeņos. Pirmajā līmenī projekta atbilstību izvērtēs pašvaldības Attīstības nodaļas projekta vadītājs, piesaistot attiecīgās jomas, iestādes vai struktūrvienības atbildīgos darbiniekus. Tālāk projekti, kas atbildīs līdzfinansējuma piešķiršanas kārtībai, tiks virzīti izvērtēšanai un līdzfinansējuma apstiprināšanai Budžeta komisijas sēdē un, saņemot pozitīvu vērtējumu, tiks virzīti apstiprināšanai arī Jelgavas novada domes sēdē. Līdzfinansējuma piešķiršanas gadījumā tiks sagatavots līgums par finansējuma piešķiršanu un izlietošanu, noslēdzot to viena mēneša laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas.

Uzraugot piešķirtā līdzfinansējuma izlietojumu, pašvaldībai būs tiesības veikt projekta īstenošanas pārbaudi projekta norises vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)