Banner 980x90

Jelgavas biznesa inkubatorā šogad uzņemti 19 uzņēmumi

Rīga, 23.apr., LETA. Šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubators uzņēmis 15 pirmsinkubācijas dalībniekus un četras inkubācijas dalībnieku komandas, aģentūru LETA informēja inkubatora projektu vadītāja Renāte Bērnate.

Biznesa inkubatorā vērtē, ka šogad iesniegto pieteikumu skaits pavasara uzņemšanā ir rekordliels. Pirmsinkubācijas programmai bija pieteikušies 38 biznesa ideju autori, savukārt inkubācijas atbalsta saņemšanai - 17 uzņēmumi. Uzņēmēji savas biznesa idejas aizstāvēja komisijas sēdēs, pēc kurām biznesa inkubators uzņēmis 15 jaunus dalībniekus pirmsinkubācijas programmā un četrus uzņēmumus inkubācijas atbalsta saņemšanai.

"Pieteikumos tika pārstāvēts plašs nozaru klāsts, biznesa ideju autori vēlas attīstīt visdažādākos produktus un ieviest jaunus pakalpojumus. Pretendenti sevi pieteikuši dažādu informācijas tehnoloģiju platformu izstrādē un tehnoloģiju jaunradē, dizaina priekšmetu un tekstila ražošanā, izklaides, sporta un kultūras vietu attīstīšanā, video pakalpojumu nodrošināšanā, izglītības iestāžu izveidē, pārtikas produktu, kosmētikas, uztura bagātinātāju ražošanā un citos inovatīvos risinājumos," klāstīja Bērnate.

LIAA Jelgavas biznesa inkubatorā pašlaik ir 45 dalībnieki, no tiem 30 ir uzņēmumi, kuri saņem inkubācijas atbalstu un 15 biznesa ideju autori ir sākuši testēt savas idejas dzīvotspēju pirmsinkubācijas programmā. Dalībnieku vidū visplašāk pārstāvētās nozares ir pārtikas un kosmētikas ražošana, informācijas tehnoloģijas un tehnoloģijas.

LIAA Jelgavas biznesa inkubators jaunu dalībnieku iesaukumus organizē divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Nākamā uzņemšana notiks septembrī, kad arī citi jaunie uzņēmēji un biznesa ideju autori, kuru darbības teritorija ir Jelgava, Tērvete, Auce, Dobele, Ozolnieki un to novadi, aicināti pieteikties kādai no atbalsta programmām. Inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un uzņēmumus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, koprades telpu, jauno uzņēmēju kopienu, konsultācijām, mācībām, tīklošanās pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu biznesa attīstībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)