Banner 980x90

Jelgavā pērn reģistrēts pēdējo piecu gadu laikā lielākais laulību skaits

Rīga, 14.janv., LETA. 2018.gadā Jelgavā reģistrētas 515 laulības - tas ir lielākais pilsētā reģistrēto laulību skaits pēdējo piecu gadu laikā, liecina Jelgavas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati.

Vairāki pāri pērn laulību izvēlējušies slēgt kultūrvēsturiski nozīmīgās vietās un citos pilsētas apskates objektos - 41 no 515 laulībām reģistrēta Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, septiņas laulību ceremonijas notikušas Jelgavas pilī, bet seši pāri par savas laulības reģistrācijas vietu izvēlējušies Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju. Divas laulības pērn reģistrētas Pasta salā un vēl divas - viesnīcā "Jelgava".

Pašvaldībā informēja, ka pērn laulības slēgtas arī vietās, kur līdz šim neviens to nebija darījis, piemēram, viena laulību ceremonija notika Langervaldes mežā, tāpat laulība noslēgta Pils salas skatu tornī, kā arī Jelgavas pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē.

Secināts arī, ka arvien vairāk pāru izvēlas tā saucamo kabineta laulību, reģistrējot to Dzimtsarakstu nodaļas kabinetā, klātesot diviem pilngadīgiem lieciniekiem. Šādā gadījumā pārim ir jāmaksā vien valsts nodeva, kas ir 14 eiro.

2018.gadā Jelgavā reģistrēts par 49 laulībām vairāk nekā 2017.gadā, kad pilsētā laulību reģistrējuši 466 pāri. Savukārt šķirtas pērn 222 laulības, kas ir par 37 vairāk nekā 2017.gadā, kad Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 185 laulības šķiršanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)