Banner 980x90

Jelgavā norisināsies LLU Lauksaimniecības fakultātes absolventu salidojums

Rīga, 3.okt., LETA. 19.oktobrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Lauksaimniecības fakultāte (LF) Jelgavā aicina absolventus tikties salidojumā par godu lauksaimniecības augstākās izglītības 155 gadu jubilejai un Latvijas simtgadei, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Fakultātes pirmsākumi meklējami nevis Jelgavā, bet Rīgas Politehnikumā, kurā pirmo reizi Latvijā izveidoja Lauksaimniecības nodaļu. Vēlāk LF nonāca jaundibinātās Latvijas Universitātes sastāvā Rīgā, līdz 1938.gadā Valsts un Ministru prezidents Kārlis Ulmanis izsludināja likumu "Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas Satversme" un par lauksaimniecības augstākās izglītības mājvietu kļuva Jelgava.

Lai gan Otrā pasaules kara laikā un pēc tā LF, kura tika sadalīta Agronomijas un Zootehnikas fakultātēs, atkal atradās Rīgā, jo Jelgavas pils bija nopostīta, tomēr kopš pils atjaunošanas līdz pat mūsdienām lauksaimniecības augstākā izglītība ir iegūstama tikai Jelgavā, uzsvēra Janmere. Turklāt kopš 1993.gada augu un dzīvnieku zinātņu virzieni atkal tiek īstenoti vienā - Lauksaimniecības - fakultātē, līdzīgi kā tas bija lauksaimniecības augstākās izglītības attīstības pirmsākumos.

"Šogad, kad ir Latvijas simtgade, lielu jubileju svin arī Lauksaimniecības fakultāte, kas par savu pirmsākumu uzskata 1863.gadā dibināto Lauksaimniecības nodaļu. Tieši šai nozīmīgajai jubilejai par godu 19.oktobrī absolventi tiek aicināti uz salidojumu," pauda Janmere.

Ierašanās Jelgavas pilī un reģistrācija sāksies no plkst.14. No plkst.15.15 būs iespēja doties ekskursijās apskatīt fakultātes telpas un laboratorijas, kas atrodas Jelgavas pilī, Augsnes un augu zinātņu institūta studiju bāzi un Biotehnoloģiju laboratoriju Strazdu ielā 1, kā arī Zirgkopības mācību centru "Mušķi".

Savukārt plkst.17 sāksies salidojuma svinīgā daļa LLU aulā Jelgavas pilī, kurā absolventus sveiks LLU rektore Irina Pilvere, pašreizējā fakultātes dekāne Zinta Gaile un citi. Pasākuma laikā būs iespēja atskatīties uz lauksaimniecības izglītības vēsturi un iepazīt tās dažādos virzienus - laukkopību, dārzkopību un zootehniku. Tāpat tiks pasniegta Latvijas Agronomu biedrības ceļojošā balva "Zelta vārpa" gada izcilākajam agronomam un izskanēs svētku koncerts.

Pēc plkst.19.40 plānota absolventu pulcēšanās tikšanās vietās, saviesīgas dejas un fotografēšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (13)
Anonīms [Anonīms] Piektdiena, 01. decembrī, 2023, 02:45

I do not even understand how I ended up right here, but I assumed this submit used to be good. I don't realize who you are but definitely you're going to a well-known blogger should you are not already. Cheers!

Anonīms [Anonīms] Piektdiena, 01. decembrī, 2023, 00:06

Great weblog here! Additionally your site lots up fast! What web host are you the usage of? Can I get your associate link to your host? I want my site loaded up as fast as yours lol

Anonīms [Anonīms] Trešdiena, 29. novembrī, 2023, 17:57

Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just extremely magnificent. I actually like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a great web site.

Anonīms [Anonīms] Otrdiena, 28. novembrī, 2023, 16:09

I've been browsing on-line greater than three hours lately, yet I never discovered any fascinating article like yours. It's pretty value sufficient for me. In my view, if all web owners and bloggers made just right content as you probably did, the internet might be a lot more useful than ever before.

Anonīms [Anonīms] Pirmdiena, 27. novembrī, 2023, 04:50

Excellent article. I will be dealing with a few of these issues as well..