Banner 980x90

Jelgavā ar valsts atbalstu par teju 450 000 eiro izbūvē slidotavas jumtu

Jelgava, 18.janv., LETA. Pasta salā Jelgavā sākta publiskās slidotavas jumta pamatu izbūve, kopumā projektā ieguldot teju 450 000 eiro, no kuriem lielākā daļa ir valsts līdzekļi, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Projektā paredzēts, ka jumta konstrukcijas nosegs slidotavu, blakus esošo slidotavas dzesēšanas iekārtu, kā arī nodrošinās vietu segtām pārvietojamām skatītāju tribīnēm ar apbūves platību teju 1164 kvadrātmetri, kopumā ap slidotavu nodrošinot 100 skatītāju vietu.

Pašlaik jau ir veikti sagatavošanas darbi un ir sākta rakšana, lai varētu veikt 86 urbpāļu izbūvi, bet uz tiem taps 23 monolīta betona stabveida kolonnas, uz kurām vēlāk tiks montētas līmētās koka konstrukcijas. Kopumā pamatu izbūve varētu aizņemt aptuveni četras nedēļas.

Jumta konstrukcijās iecerēts stiprināt arī skaņas un gaismas aparatūru. Paredzēts, ka jumtam un sānu plaknēm būs caurspīdīgs tenta aizsargsegums, lai slidotavu pasargātu no vēja un nokrišņiem. Ar ledus nodrošināšanas sistēmu, kas ir slidotavā, tā varēs darboties arī tad, kad āra temperatūra būs plus pieci grādi pēc Celsija.

Būvdarbu teritorija ap publisko slidotavu ir iežogota, kā arī slēgts bērnu rotaļu laukums blakus slidotavai.

Projekta "Atklātās publiskās slidotavas segtā jumta izbūve Pasta salā" plānotās izmaksas ir nepilni 450 000 eiro, no tiem valsts budžeta mērķdotācija 350 000 eiro, bet pārējais ir Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka darbus objektā veic piegādātāju apvienība "IBK" - SIA "Igate būve" un SIA "Kvadrum".

Rīgā reģistrētā būvnieka "Kvadrum" apgrozījums 2016.gadā bija 5 354 791 eiro, bet peļņa sasniedza 158 397 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Savukārt "Igate būve" no Jelgavas minētajā laika posmā deklarējusi tikai 718 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)