Banner 980x90

Jaunā Jelgavas pašvaldības bērnudārza metu konkursam pieteikušies pieci pretendenti

Jelgava, 25.marts, LETA. Atkārtotam metu konkursam "Pirmskolas izglītības iestādes jaunbūve Nameja ielā 30, Jelgavā" pieteikušies pieci pretendenti, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Egita Veinberga aģentūru LETA informēja, ka konkursa komisija veic izvērtēšanu un plānots, ka rezultāti tiks pasludināti līdz aprīļa beigām.

Jelgavas pilsētas pašvaldība šogad atkārtoti izsludināja metu konkursu pirmskolas izglītības iestādes jaunbūvei Nameja ielā 30, Jelgavā. Tajā attiecīgās jomas profesionāļi tika aicināti izstrādāt oriģinālus un kvalitatīvus būvprojekta metus pirmskolas izglītības iestādes jaunbūvei, kas nodrošina moderna, arhitektoniski augstvērtīga, tehnoloģiski inovatīva, energoefektīva un funkcionāli piemērota objekta izveidošanu zemes gabalā Nameja ielā 30, Jelgavā, atbilstoši pasūtītāja izstrādātajam objekta projektēšanas uzdevumam.

Metu konkursa mērķis ir iegūt iespējami labākos priekšlikumus, ko varētu ņemt par pamatu pirmskolas izglītības iestādes būvprojekta izstrādei, nodrošinot objekta funkcijai un projekta budžetam atbilstošu arhitektonisko un funkcionālo risinājumu, paredzot energoefektivitātes pasākumus, kvalitatīvu, objekta funkcijai atbilstošu, nepieciešamo labiekārtojumu, sporta un atpūtas zonu izveidošanu teritorijā, kā arī risinot gājēju un transporta organizāciju.

Iepriekšējais metu konkurss tika izsludināts pagājušā gada augustā, taču tas noslēdzās bez rezultātiem, jo neviena pretendenta piedāvājumu komisija neatzina par piemērotu.

LETA jau ziņoja, ka Jelgavā, Nameja ielā 30, plānots būvēt pašvaldības bērnudārzu. Iecerētajā pirmsskolas izglītības iestādē plānotais audzēkņu skaits ir 280, no tiem - 24 bērni ar speciālām vajadzībām. Kopumā tajā tiks izveidotas 12 grupas.

Nameja ielā 30 tiks veidota arī ģimenes māja Jelgavas sociālās aprūpes centra bērniem. Šo projektu pašvaldība īstenos deinstitucionalizācijas plāna ietvaros ar Eiropas Savienības finanšu instrumentu palīdzību.

Pašlaik Jelgavā darbojas 11 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī septiņi privātie bērnudārzi. Kā informē Jelgavas Izglītības pārvalde, šā gada 1.janvārī rindā uz pirmsskolas izglītības pakalpojumiem Jelgavā gaidīja gandrīz 300 bērni, kuri reģistrēti rindā, bet prognozes rāda, ka līdz 1.septembrī šo bērnu skaits vēl varētu palielināties.

Jelgavas pilsētas Izglītības stratēģijā iekļauta vēl viena jauna pašvaldības bērnudārza izveide Brīvības bulvārī jau esošā ēkā, kuras rekonstrukciju plānots veikts tuvāko gadu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)