Banner 980x90

Festivālā "Helsus" RSU studenti informēs par veselīgu dzīvesveidu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Sarkanā Krusta medicīnas koledžas topošie medicīnas un veselības aprūpes speciālisti festivālā "Helsus", kas notiks no 21.maija līdz 22.maijam, sabiedrību iepazīstinās ar veselīga dzīvesveida principiem, aģentūru LETA informēja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Zināšanu festivāls "Helsus" norisināsies Jelgavā, Pasta salā. Ieeja festivālā no plkst.10.00, bet svinīgā festivāla atklāšana iecerēta plkst.11.00.

Pasākumā topošie veselības sporta, veselības aprūpes, medicīnas un zobārstniecības speciālisti iepazīstinās apmeklētājus ar veselīga dzīvesveida principiem, kā arī ar iespējām rūpēties par savu veselību vingrojot, pareizi ēdot un regulāri veicot veselības pārbaudes.

Pasākuma norises kontekstā RSU rektors profesors Jānis Gardovskis uzsver, ka svarīgs RSU uzdevums ir ne tikai sniegt kvalitatīvu izglītību, bet arī veicināt sabiedrības izpratni par veselīga dzīvesveida nozīmi un iespējām ikvienam rūpēties par savu veselību.

Pasākuma laikā RSU veselības sporta studenti aicinās apmeklētājus veikt dažādus fiziskus vingrinājumus, piedalīties stafetēs un izturības skrējienā, stiprinot ķermeņa lokanību, izturību un veiklību. Festivāla apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja saņemt no RSU un Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studentiem ieteikumus par veselīgu uzturu, kā arī izmērīt asinsspiedienu un skābekļa daudzumu asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu un muskuļu, kaulu, tauku un ūdens proporcijas ķermenī ar bioimpedances metodi. RSU topošie ārsti stāstīs un rādīs, kā, pareizi un regulāri tīrot zobus, ir iespējams rūpēties par zobu veselību.

Treniņus vadīs RSU studenti, kas apvienojušies biedrībā "IBI Fitness Latvia". Veselības pārbaudes veiks RSU studenti no studiju programmas "Zobārstniecība", kā arī RSU Sarkanā Krusta koledžas pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)