Banner 980x90

Daiga Latkovska stāstīs par etnogrāfisko elementu pielietošanu mūsdienu tērpos

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī turpinās lekciju cikls par apģērbu valkāšanas kultūru un nozīmi Latvijā un Zemgalē, sākot no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Noslēdzošā lekcija "Etnogrāfiskie elementi mūsdienu tērpos" notiks ceturtdien, 9.aprīlī, plkst.18, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī un to vadīs dizainere, modes nama "Tēma" vadītāja Daiga Latkovska, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

Latkovska dalīsies savā redzējumā par etniskā stilā veidoto tērpu pielietojamību mūsdienu sievietes garderobē kā ikdienā, tā arī svētkos. Tiks demonstrēti aksesuāri ar etniskā stila elementiem. Lekcijas dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kā dažādot tērpu detaļas un variēt noskaņas. Lekcijas ietvaros ikvienam būs iespēja apskatīt dizaineres radītos tērpus un aksesuārus no kolekcijas "Saule", dzirdēt katra tērpa radīšanas stāstu un komentārus, kā arī pielaikot aksesuārus.

Stāstot par tērpu kolekciju "Saule", Latkovska atzīst, ka papildinājumā ar citu kolekciju apģērbiem un jauniem aksesuāriem tā ir ieguvusi citu skanējumu – ekstravagantumu un latviskumu vienlaicīgi. Šos tērpus raksturo latviskums sajūtās, ko rada dažādi izteiksmes līdzekļi: krāsu salikumi, kas asociējas ar latviskajiem svētkiem un notikumiem; līnijas, kas mūsu iztēlē ļauj uzzīmēt dažādas latvju zīmes; etnogrāfiskas prievītes un jostas, kuru fragmenti iestrādāti mūsdienu aksesuāros - korsetjostā, krādziņā, aprocēs.

Dalības maksa lekcijā - četri eiro. Vairāk informācijas un pieteikšanās lekcijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)