Banner 980x90

Atzīmēs Jelgavas Tehnikuma 50 gadu jubileju

Jelgava, 18.sept., LETA. Jelgavas Tehnikums visus absolventus un pedagogus aicina uz salidojumu 28.septembrī plkst.15.30, tādējādi atzīmējot izglītības iestādes 50 gadu jubileju, aģentūra LETA uzzināja mācību iestādē.

Svinīgais salidojuma pasākums notiks plkst.17, bet no plkst.19 notiks balle ar dzīvo mūziku. Salidojuma dalībniekiem būs iespēja iegādāties tikko iznākušo grāmatu "Jelgavas Tehnikumam 50", kurā apkopotas vēsturiskās liecības un fotogrāfijas par mācību iestādi un parādīta tā attīstība laika griežos. 

Salidojuma dalībnieki aicināti līdzi ņemt fotogrāfijas no skolas laika, kuras tiks ieskenētas un palīdzēs veidot Jelgavas Tehnikuma virtuālo muzeju.

Izglītības iestādes aizsākumi, kā aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas Tehnikuma direktore Janīna Rudzīte, meklējami 1969.gadā, kad 6.janvārī toreizējā Latvijas PSR profesionāli tehniskās izglītības valsts komiteja izdeva pavēli - atvērt Jelgavā profesionāli tehnisko vidusskolu Nr. 45 un izglītot tajā celtniekus. Tā paša gada rudenī jaunuzceltajā skolā tika izņemti pirmie 522 audzēkņi. 

Rudzīte stāstīja, ka 1984.gadā skolai tika nomainīts nosaukums, pievienojot tam vārdu "celtnieku", taču tā nebija vienīgā profesija, ko mācību iestādē varēja apgūt - tika apmācīti gan automehāniķi, gan lietvedes. Savukārt 1997.gadā par skolas direktori tika iecelta Zaiga Bensone, kura no visiem iestādes vadītājiem šos pienākumus pildījusi visilgāk - vairāk kā 12 gadus. Viņas vadībā 2003.gada 1.septembrī mācību iestāde kārtējo reizi mainīja nosaukumu, kļūstot par Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošu profesionālās izglītības iestādi - Jelgavas Amatniecības vidusskolu.

Šobrīd skolu jau vairāk nekā desmit gadus vada Janīna Rudzīte, kuras laikā skola ieguva profesionālās izglītības kompetences centra statusu un piedzīvoja pārbūves darbus.

Šajā mācību gadā Jelgavas Tehnikumā mācās gandrīz 1200 audzēkņu, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem pēdējo gadu laikā. Pieprasītākās izglītības programmas ir "Datorsistēmu tehniķis" un "Programmēšanas tehniķis", kā arī "Viesmīlības pakalpojumu speciālists". 

Šogad sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un nozares speciālistiem izveidota izglītības programma "Mērniecības tehniķis", kas ļaus sagatavot speciālistus mērniecības nozarē. Jelgavas Tehnikums ir vienīgā mācību iestāde Latvijā, kas piedāvā iegūt vidējo profesionālo izglītību šajā profesijā, atzīmēja Rudzīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)